Σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας για πρώτη φορά από την κατασκευή του το κολυμβητήριο στο Λιάπειο- 600.000 στο Φιλόδημος για την αναβάθμιση όλου του συγκροτήματος

3 Min Read

Στην ομαλοποίηση της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την θέρμανση στο Λιάπειο Γυμναστήριο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κοζάνης Γ. Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε πως «μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στο Λιάπειο, η κατάσταση έχει επανέλθει στα φυσιολογικά. Υπάρχει πλέον θέρμανση. Καταλαβαίνετε ότι οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και υπάρχουν προβλήματα. Ο Δήμος κινείται στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και συνολικά του Λιαπείου, εντάσσοντάς το στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»,  ένα έργο 600 χιλιάδων ευρώ που έχει να κάνει με τις αθλητικές εγκαταστάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη έχει ομαλοποιηθεί και η κατάσταση στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Λιαπείου και έχει μπει η αντλία θερμότητας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ «για τα υπόλοιπα έργα θα τα πούμε αναλυτικά στον απολογισμό το επόμενο διάστημα».

Γραπτή δήλωση του Γ. Ιωαννίδη

Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια να λειτουργήσουμε σε καλές συνθήκες το Λιάπειο Κολυμβητήριο, μετά το γνωστό πλέον πρόβλημα με τη ασφάλεια του κολυμβητηρίου του ΔΑΚ. Μια προσπάθεια δύσκολη, καθώς η δομή, από την ημέρα κατασκευής της, μέχρι το Σεπτέμβριο δεν είχε ποτέ τεθεί σε λειτουργία.
Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα με κυριότερο τις δυσκολίες στη θέρμανση και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κολυμβητική Ένωση, τους αθλητές και τους γονείς του για την κατανόηση, την υπομονή και τη βοήθεια τους.
Σήμερα, μετά τις απαραίτητες εργασίες και επενδύσεις, μπορούμε να ενημερώσουμε πως το κολυμβητήριο του Λιαπείου λειτουργεί με σταθερή θερμοκρασία στην πισίνα και στο χώρο.
Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν στο κολυμβητήριο όπως και στο υπόλοιπο συγκρότημα του Λιαπείου και μικρές παρεμβάσεις θα γίνουν άμεσα.
Στόχος μας όμως είναι να μετατραπεί το Λιάπειο σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.
Για αυτό θα καταθέσουμε τις επόμενες μέρες πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για ένταξη της συνολικής αναβάθμισης του Λιαπείου ύψους 600.000 ευρώ, βάσει ώριμης μελέτης που ήδη έχουμε. Η δωρεα της Αρετής Λιαπη πλεον αξιοποιείται.
Και θα τον πετύχουμε, όπως «ζωντανέψαμε» πριν λίγα χρόνια το κλειστό της Λευκόβρυσης.

Σωκράτης Μουτίδης

 

Σε δηλώσεις προέβη σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Κοζάνης, κ. Γιάννης Ιωαννίδης ,σχετικά με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, αλλά και του κλειστού γυμναστηρίου στο Λιάπειο Αθλητικό κέντρο Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση