Σε Ομοσπονδία σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας προχωρούν οι αγρότες

3 Min Read

Στην Κοζάνη εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Τη σύσταση Ομοσπονδίας Αγροτών σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν οι αγρότες της περιοχής, μετά την ευρεία σύσκεψη με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Η σύσκεψη έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο και είχε μεγάλη συμμετοχή, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Στη συνάντηση τέθηκαν πολλά ζητήματα με σημαντικότερα το αυξημένο κόστος παραγωγής, την απολιγνιτοποίηση, τις ΑΠΕ και την άναρχη ανάπτυξή τους, καθώς και την απουσία στήριξης των αιτημάτων τους από την Περιφερειακή Αρχή.

«Κλήθηκαν από την πανελλαδική επιτροπή οι σύλλογοι να αποφασίσουν με ποιο αγροτικό κίνημα θέλουν να είναι. Με το αγροτικό κίνημα που θα είναι δίπλα στους αγρότες ή με το αγροτικό κίνημα που τρέχει μέσα στα γραφεία, μέσα στα υπουργεία και αποφασίζει για τους λίγους» είπε η πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Κοζάνης-Σερβίων-Βελβεντού Γιάννα Αντωνοπούλου. Αναφερόμενη, μάλιστα, στις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος στην τελευταία επίσκεψή του στην Κοζάνη ζήτησε συγγνώμη από τους αγρότες για τις αποζημιώσεις λόγω γραφειοκρατικού λάθους, είπε πως «ο κ. Λυκουρέντζος «μας κοροϊδεύει με τα λεφτά μας».

Σε ό,τι αφορά στην δημιουργία ομοσπονδίας σε επίπεδο Περιφέρειας η κ. Αντωνοπούλου τόνισε πως «έχουμε κοινά προβλήματα και διεκδικήσεις γι’ αυτό και προχωράμε άμεσα στη δημιουργία ομοσπονδίας σε επίπεδο περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας τη στήριξη και της κεντρικής επιτροπής αγροτικών μπλόκων».

Ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της γραμματείας της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων, ανέφερε πως στόχος της σύσκεψης ήταν η ενδυνάμωση και η οργάνωση του αγροτικού κινήματος της περιοχής, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό στην πάλη του για τα συμφέροντα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. «Έχουμε καλέσει τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να υπάρξει μια οργανωτική συγκρότηση, η οποία θα δυναμώσει πολύ περισσότερο την παρέμβαση μας και θα κάνει πιο αποτελεσματική τη δράση μας».

Ο κ. Μαρούδας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πανελλαδικό συντονισμένο αγροτικό κίνημα, για να είναι διεκδικητικό απέναντι στις κυβερνήσεις, πάντα με γνώμονα το τι συμφέρει τους αγρότες. «Θέλουμε να λύσουμε προβλήματα, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη θέση μας στην παραγωγή και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε, γιατί είναι τεράστιο το κόστος, χαμηλές οι τιμές σε σχέση με αυτό και αυτό διώχνει πολύ κόσμο από την παραγωγή. Ήδη έχουμε μείνει πάρα πολύ λίγοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούδας.

«Οι αγροτικοί σύλλογοι της Δυτικής Μακεδονίας μαζεύτηκαν για να δούμε πως θα οργανώσουμε καλύτερα τους αγώνες και το αγροτικό κίνημα» τόνισε η Διαμάντω Κρητικού, μέλος της κεντρικής επιτροπής των μπλόκων.

Θένια Βασιλειάδου –www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση