Σε παραγωγικές επιχειρήσεις και εταιρείες τεχνολογίας στα Γιάννενα βρέθηκε χθες ο Πρωθυπουργός

3 Min Read

Ιδιαίτερη αναφορά στη διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο και τα Βιομηχανικά Διδακτορικά

Στα Ιωάννινα βρέθηκε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Ήπειρο του 2030. Ο κ. Μητσοτάκης πριν την παρουσίαση του Προγράμματος, επισκέφθηκε μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής και συνομίλησε με εργαζόμενους αλλά και πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Κατά την επίσκεψή του στην εταιρεία εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, δήλωσε πως η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί την μεγαλύτερη γραμμή εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ευρώπη και εξέφρασε την στήριξή του στις ελληνικές επιχειρήσεις «που αισθάνονται ασφάλεια να επενδύουν, να επεκτείνονται, να μεγαλώνουν, να διεκδικούν καινούριες αγορές.

«Οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας είναι να έχετε ικανοποιημένο, καλά καταρτισμένο και καλά πληρωμένο ανθρώπινο δυναμικό και να προσαρμοστείτε στις επιταγές μιας φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής. Εσείς ήδη το κάνετε, προσθέτοντας ανακυκλούμενο υλικό στις συσκευασίες σας, αλλά τοποθετώντας και φωτοβολταϊκά στις στέγες σας έτσι ώστε να έχετε όχι απλά πιο φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, αλλά και πιο φθηνή ενέργεια. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος, ο ψηφιακός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεών μας και τέτοιες πρωτοβουλίες εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη σύγχρονη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας φυτικών προϊόντων και σκληρών τυριών «Δωδώνη». Εκεί αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» του γάλακτος. «Ανάπτυξη στο πεδίο σημαίνει ακριβώς αυτό το οποίο συμβαίνει εδώ στη “Δωδώνη”. Μία επιχείρηση η οποία επεκτείνεται, μία επιχείρηση η οποία επενδύει σε νέες παραγωγικές δυνατότητες, επενδύει στους εργαζόμενούς της, επενδύει στους προμηθευτές της. Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνει δημιουργώντας ευημερία, συλλογική ευημερία η οποία τροφοδοτεί συνολικά την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Ηπείρου και φυσικά ολόκληρης της χώρας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Λίγο νωρίτερα επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας Natech, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη ψηφιακών τραπεζικών συστημάτων. Στη συζήτηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Θανάση Ναυρόζογλου, μίλησαν για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρει η προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην περιοχή των Ιωαννίνων. «Αυτή είναι η πραγματική ώσμωση των πανεπιστημίων με τον κόσμο της οικονομίας, της πραγματικής οικονομίας. Και βέβαια το ενδιαφέρον, είναι ότι έρχονται και από το εξωτερικό. Καταφέρνετε και προσελκύετε ανθρώπους, οι οποίοι γυρνάνε για να ζήσουν στα Γιάννενα. Και όχι μόνο Ηπειρώτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι πλέον υπάρχει και η δυνατότητα για βιομηχανικά διδακτορικά, μέσω συνεργασίας επιχειρήσεων με ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο εργαστήριο της νεοσύστατης εταιρείας του αγροδιατροφικού τομέα Nomad Premium Greek Honey, στον Κατσικά Ιωαννίνων, όπου σήμερα έγιναν τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων.

 

Σωκράτης Μουτίδης-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση