Σε ποια χώρα ζούμε

3 Min Read

Ζούμε σε εκπληκτική χώρα. Είμαστε ευτυχείς άνθρωποι. Όχι μόνον για τον λαμπρό ήλιο και τις καταγάλανες παραλίες μας, ή επειδή εδω θάλλουν η ελαία και η φαιδρά πορτοκαλέα. Αλλά, κυρίως, διότι σε τούτο τον τόπο δεν μας αφήνουν  να πλήξουμε. Για σκεφθείτε το. Ζούμε σε μια χώρα όπου:

*** Υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας που πιστεύουν στις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι, μόλις ξαναπάρει την εξουσία, θα καταργήσει αμέσως τον νέο νόμο για τα εργασιακά. Αυτόν δηλαδή, πλείστα άρθρα του οποίου αναγκάσθηκε τελικώς να υπερψηφίσει. Αλλά θα τον καταργήσει. Όπως όταν πρωτοπήρε την εξουσία, υλοποιώντας τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικώς «έσκισε» τα μνημόνια καταργώντας τα «με έναν νόμο με ένα μόνο άρθρο». Όπως …κατήργησε τον ΦΠΑ, για τον οποίο προέτρεπε, προεκλογικώς, τους πολίτες να μην τον πληρώνουν.  

- Advertisement -

*** Έχουμε μια Δικαιοσύνη η οποία κάθε άλλο παρά είναι τυφλή όπως θέλει να την παριστάνει εικαστικώς, με δεμένα μάτια, η σχετική φιλολογία, όπως την παραλάβαμε αρχαιόθεν. Βλέπει και καλοβλέπει. Αλλά αλληθωρίζει. Δείτε τις εκπληκτικές προδικαστικές αποφάσεις περί την δολοφονία ενός «νονού» στην Ζάκυνθο, στα πλαίσια του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της ελληνικής μαφίας. Μια νεαρά που λειτούργησε ως «τσιλιαδόρος» των εκτελεστών συνελήφθη και οδηγήθηκε, ορθώς, στις φυλακές. Αλλά για τον εφοπλιστή που φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός, ως αυτός δηλαδή που διέταξε την εκτέλεση και πλήρωσε τους επαγγελματίες δολοφόνους, υπήρξε διαφορετική μεταχείριση. Αφέθηκε ελεύθερος. Διότι λειτούργησε, υπέρ αυτού το γνωστό «παραθυράκι» που επιδιώκουν πάντα να ανοίξουν οι συνήγοροι των εγκληματιών: Η «διαφωνία ανακριτού και εισαγγελέως».

*** Στην Καλλιθέα Πιερίας έγινε ένα άγριο έγκλημα. Με θύμα έναν 45χρονο κομμωτή και δράστη –καθ’ ομολογία του- έναν 58χρονο συντοπίτη του. Και τι μαθαίνουμε για το υπόβαθρο αυτής της υπόθεσης; Ότι ο δράστης είχε συλληφθεί και προ πενταετίας, το 2016, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα κακουργήματα. Αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος. Περιμένοντας την ώρα που θα μπορούσε να εκδικηθεί τον κομμωτή, καθώς θεωρούσε ότι εκείνος τον είχε «καρφώσει», τότε, στην αστυνομία.

*** Ο πρώην υπουργός Υγείας  του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ξανθός, εμβολιάζεται κανονικώς και παραδειγματικώς. Αλλά ο τότε αναπληρωτής του, ο πολύς Πολάκης, υψώνει τις σημαίας του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Και ποιος σύντροφος του να τολμήσει να του «τραβήξει το αυτί»…

Ε, δεν ζούμε σε εκπληκτική χώρα, με φοβερή …κανονικότητα;

Μοιραστείτε την είδηση