Προβληματισμός για το υπαίθριο Δημοτικό θέατρο 

3 Min Read

Πολύ κακή η κατάστασή του

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε για ακόμη μια χρονιά καθώς η κατάσταση στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Κοζάνης είναι πολύ κακή. Μπαλώματα παντού, σπασμένα ξύλα, σκουριασμένα καρφιά και βίδες, σπασμένα παράθυρα, πόρτες και καθίσματα που αγνοούνται και πολλά σκουπίδια είναι κάποιες από τις εικόνες που θα αντικρίσει κάποιος που θα βρεθεί στο χώρο.

- Advertisement -

Θλιβερές εικόνες εγκατάλειψης σε ένα «στολίδι» της πόλης και ο δήμος Κοζάνης θα πρέπει να κάνει «αγώνα δρόμου» για να προλάβει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να παραδώσει έναν ασφαλή χώρο που κάθε καλοκαίρι «βουλιάζει» καθώς υποδέχεται πλήθος κόσμου που απολαμβάνει παραστάσεις και συναυλίες.

Οι εικόνες που αντίκρισε ο φακός του «Χ» είναι εικόνες εγκατάλειψης που θυμίζουν ένα ανενεργό θέατρο. Μπαίνοντας στο χώρο θα συναντήσει κάποιος παρατημένες και βρώμικες τουαλέτες, ενώ το κυλικείο, τα εκδοτήρια εισιτηρίων και ο χώρος που είναι τα παρασκήνια χρειάζονται άμεσα καθαρισμό και επισκευή.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης, Γιάννης Ιωαννίδης μιλώντας στο «Χ» ανέφερε πως έχει γίνει επιτόπια έρευνα καθώς επισκέφθηκε το χώρο μαζί με τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Δημήτρη Μάστορα και έχει συζητήσει με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστα Βόμβα για να διορθωθεί άμεσα η κατάσταση στο χώρο του υπαίθριου θεάτρου.

Όπως ανέφερε υπάρχει προβληματισμός από το Δήμο Κοζάνης και το επόμενο διάστημα είτε με εργολαβία είτε με κάποιους ανθρώπους που θα προσλάβουν με το πρόγραμμα 55 – 67, θα ξεκινήσει η επισκευή της σκηνής για αρχή, στη συνέχεια θα προχωρήσουν περιμετρικά του θεάτρου και εν συνεχεία στα καθίσματα. «Η σκηνή είναι το Α και το Ω αυτή τη στιγμή γιατί τα ξύλα πάνω στη σκηνή είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Παρεμβάσεις θα γίνουν και στα καθίσματα καθώς λείπουν γύρω στα 50. Ο χώρος χρειάζεται φροντίδα και να μπει ανθρώπινο χέρι, για να μπορέσει να επισκευαστεί αυτό το πανέμορφο σημείο της πόλης μας και να αξιοποιηθεί καταλλήλως» σημείωσε ο ίδιος.

Κατέληξε λέγοντας πως θα χρειαστούν πολύ μεγάλες παρεμβάσεις και ευελπιστεί να προλάβουν τις προθεσμίες, με όσο πιο γρήγορες κινήσεις γίνεται από την πλευρά του δήμου, ώστε να είναι έτοιμο το υπαίθριο δημοτικό θέατρο να υποδεχθεί με ασφάλεια, πλήθος κόσμου τα βράδια του καλοκαιριού.  

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση