Σε ΡΑΕ και ΔΕΔΑ για θέματα της Δ.Ε.ΤΗ.Π. ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς

2 Min Read

Σημαντικές συναντήσεις στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και στην Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), πραγματοποίησε την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου ο Παναγιώτης Πλακεντάς. Ο Δήμαρχος Εορδαίας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας Δημήτρη Καρακασίδη καθώς και από την διευθύντρια της Ιωάννα Καλαϊτζίδου, συναντήθηκαν αρχικά με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ Δρ. Νικόλαο Μπουλαξή και αργότερα με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Δρ. Μάριο Τσάκα.
Οι εν λόγω συναντήσεις αφορούσαν την επείγουσα ανάγκη αλλαγής του προγραμματισμού παροχής φυσικού αερίου, έτσι ώστε να περιληφθεί στο νέο σχεδιασμό η «έξοδος Περδίκκα» και η ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου για της ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας στην Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, των εργατικών κατοικιών και του οικισμού Καρδιάς.
Ο Παναγιώτης Πλακεντάς τόνισε την αναγκαιότητα να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην επίλυση των συγκεκριμένων ζητημάτων, αναλύοντας παράλληλα την όλη κατάσταση που δημιουργείται στην Εορδαία λόγω της απολιγνιτοποίησης έως το 2028.
Από την πλευρά της ΡΑΕ υπήρξε η δέσμευση να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την διευκόλυνση της ταχείας αδειοδότησης, τόσο των έργων Φυσικού Αερίου όσο και της Δ.Ε.Τ.Η.Π. για την σύνδεση με την Μονάδα 5 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Τέλος ο Διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΔΑ διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μελέτη του Δικτύου Παροχής Φυσικού Αερίου, ώστε το έργο να εκτελεστεί στον χρόνο που απαιτείται, για να εξασφαλιστεί η εναλλακτική τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.

Μοιραστείτε την είδηση