Σε σχολεία της Κοζάνης η υπουργός Παιδείας – Ν. Κεραμέως: «Αν μπορούσα θα ήμουν κάθε μέρα σε σχολεία»

3 Min Read

Στην Κοζάνη και στην Πτολεμαϊδα βρίσκεται σήμερα  Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως το απόγευμα θα μιλήσει  σε κομματική εκδήλωση στο Κοβεντάρειο με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, ενώ το πρόγραμμά της περιλάμβανε επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής, αλλά και στην Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ.

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Μεταξύ άλλων, η κ. Κεραμέως, το πρωί της Παρασκευής, βρέθηκε στην κοινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Πτολεμαϊδα, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως θεωρεί ότι η περίοδος της μετάβασης, της σταδιακής απεξάρτησης από το λιγνίτη, της στροφής σε πιο φιλικές περιβαλλοντικά μορφές ενέργειας, είναι πολλά υποσχόμενη και μπορεί να αναδειχθεί σε ένα καίριο πλεονέκτημα για την ευρύτερη περιοχή.

«Μια ενεργειακή επανάσταση που φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών και διεθνών συμμαχιών υπέρ της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και της εύρεσης νέων, πράσινων, πιο βιώσιμων τρόπων για την παραγωγή ενέργειας» τόνισε.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε έξι ευκαιρίες που αναδύονται από την μετάβαση:

  1. Προσέλκυση επενδύσεων (Α.Π.Ε., νέες τεχνολογίες, τουρισμός)
  2. Νέες θέσεις εργασίας (παραγωγή ενέργειας, έρευνα, περιφερειακή ανάπτυξη)
  3. Βελτίωση αγροτικής παραγωγής, τροφικής αλυσίδας, της υγείας των κατοίκων όπου θα απαλλαγούν από το λιγνίτη
  4. Η ανάδειξη του κομβικού ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς θα κάνουν πράξη τη δίκαιη μετάβαση
  5. Αναβάθμιση αστικού και φυσικού τοπίου και στροφή στην αειφόρο παραγωγή ενέργειας που θα μειώσει σημαντικά τους ρύπους βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων
  6. Στήριξη της προσπάθειας από το εκπαιδευτικό σύστημα σε κάθε βαθμίδα (π.χ. Πειραματικό – θεματικό Ι.Ε.Κ. με έμφαση στις Α.Π.Ε.)

«Νομίζω ότι όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται μπορεί να αναδειχθεί σε μια καταπληκτική ευκαιρία, σε ένα καίριο πλεονέκτημα για την ευρύτερη περιοχή, σε μια ενεργειακή επανάσταση που θα αποφέρει πολλά οφέλη σε όλους του τομείς» τόνισε η υπουργός κλείνοντας.

Στην Πανεπιστημιούπολη

Συνοδευόμενη από βουλευτές της Κοζάνης η κ. Κεραμέως επισκέφθηκε το νέο κάμπους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ. Ο πρύτανης Θ. Θεοδουλίδης ξενάγησε την υπουργό στις εγκαταστάσεις, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η κ. Κεραμέως στο θέμα της φοιτητικής στέγασης,  που είναι ένα έργο που θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ.

Επισκέψεις στα σχολεία

«Αν μπορούσα να είμαι κάθε μέρα σε σχολείο, ειλικρινά θα το έκανα. Είναι καθήκον του υπουργού, αλλά παίρνουμε και πολλά ερεθίσματα από τη βάση, από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» ανέφερε η κ. Κεραμέως κατά τις επισκέψεις της σε σχολεία της Κοζάνης (βιοκλιματικό ΖΕΠ, 4Ο ΓΕΛ) και το ΔΙΕΚ.

 

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση