Σε τεντωμένο σχοινί οι συζητήσεις για την ένωση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Δύο ήταν τελικά τα πορίσματα, όπως γράψαμε και χθες, που στάλθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα το  υπουργός Παιδείας προτίθεται να καλέσει τις πρυτανικές αρχές των δύο Ιδρυμάτων και να ξεκαθαρίσει τις όποιες παρεξηγήσεις ή διαφορές υπάρχουν μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

Θυμίζουμε πως  σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό ιστότοπο ο  μεν Πρύτανης  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντ. Τουρλιδάκης το κατέθεσε τέλη Ιουνίου και δήλωσε ότι αυτό είναι το πραγματικό πόρισμα και   διατύπωσε  την απορία γιατί ο Πρύτανης τους ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας κατέθεσε δεύτερο τροποποιημένο πόρισμα στη συνέχεια.

- Advertisement -

Ο  δε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Στ. Γκανάτσιος , έχοντας και την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, κατέθεσε δεύτερο διαφοροποιημένο πόρισμα στις αρχές του Ιούλη.

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής  Μακεδονίας  μιλώντας στο esos δήλωσε ότι δεν έχει συμφωνήσει με το αρχικό πόρισμα που στάλθηκε στον υπουργό Παιδείας γι αυτό και δεν το έχει υπογράψει.

Γι αυτό, όπως είπε, στη συνέχεια λίγες ημέρες μετά, στάλθηκε άλλο   πόρισμα  από το ΤΕΙ, με κάποιες τροποποιήσεις , επί του αρχικού,στον υπουργό Παιδείας.

Σημειώνεται πως και τα δύο πορίσματα φέρουν τα ονόματα όλων των μελών της Επιτροπής “Γαβρόγλου”.

Αυτή η εξέλιξη, αλλά και ο “κορμός” των δύο προτάσεων με 25 τμήματα αντί τουλάχιστον τα μισά,  φέρεται να έκανε “μπαρούτι” τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Αυτός είναι και ο λόγος που από τον Ιούλιο δεν υπάρχει καμία προσωπική επικοινωνία του υπουργού Παιδείας με τους Πρυτάνεις των δύο Ιδρυμάτων , μ’ εξαίρεση την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Κοζάνη τον Σεπτέμβριο ο πρώην Γενικός Γραμματέας Γ. Αγγελόπουλος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Παιδείας προτίθεται να καλέσει τις πρυτανικές αρχές των δύο Ιδρυμάτων και να ξεκαθαρίσει τις όποιες παρεξηγήσεις ή διαφορές υπάρχουν μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

Με πληροφορίες esos

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση