Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του δημάρχου Εορδαίας με τον πρόεδρο της ΔΕΗ

2 Min Read

Όλο το πακέτο των ανοιχτών ζητημάτων που αφορούν την σχέση της περιοχής με την ΔΕΗ , τέθηκε στη συνάντηση εργασίας που είχε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. Μανώλη Παναγιωτάκη ο οποίος έφτασε στο Δημοτικό κατάστημα Πτολεμαΐδας συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ Χρήστο Παπαγεωργίου , τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής της ΔΕΗ Γιάννη Κοπανάκη , την Γενική Διευθύντρια Ορυχείων Oλγα Κουρίδου και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης .

Ξεκινώντας από την μεγάλη προσφορά της περιοχής και σε όσα θυσίασε στο βωμό της ενέργειας , ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί άμεσα η Μονάδα 5, ώστε να αποτελέσει η Πτολεμαΐδα το κέντρο της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας .

- Advertisement -

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Ζαμανίδης στην επαναλειτουργία της Μονάδας 3 επισημαίνοντας ότι παραμένει σταθερός στην διεκδίκηση της ενεργοποίησής της τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της Μονάδας 5, ενώ ζήτησε τη δέσμευση του κ. Παναγιωτάκη για τη συμβολή του στην ομαλή λειτουργία της Τηλεθέρμανσης καθώς συνδέεται με την εν λόγο Μονάδα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ , αφού ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμαρχο Εορδαίας για την άμεση ενεργοποίησή του όσον αφορά την αδειοδότηση της Μονάδας 5 , διευκρίνησε ότι αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα . Αναφορικά με την επαναλειτουργία της Μονάδας 3 τόνισε ότι επανεξετάζεται το θέμα εν αναμονή της ανάλογης άδειας από την Κομισιόν διαβεβαιώνοντας τον κ. Ζαμανίδη ότι η ΔΕΗ είναι διατεθειμένη να στηρίξει την περιοχή με κάθε τρόπο.

Επίσης η ατζέντα των θεμάτων του Δημάρχου Εορδαίας περιελάμβανε τα διαχρονικά ζητήματα της περιοχής όπως η προστασία του περιβάλλοντος , η αποκατάσταση των εδαφών ,η αξιοποίηση της τέφρας , οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών , ο ενεργειακός σχεδιασμός και άλλα.

Μοιραστείτε την είδηση