Σεμινάριο κιθάρας με τον Νότη Μαυρουδή στο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας

3 Min Read

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ και το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με τον «Σύνδεσμο Φίλων Μουσικής και Δημοτ. Ωδείου Πτολεμαΐδας» διοργανώνουν στις 3 Δεκεμβρίου 2017 σεμινάριο κιθάρας με τον καταξιωμένο κιθαρίστα, δάσκαλο και συνθέτη Νότη Μαυρουδή.

 

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν ζητήματα τεχνικής της κιθάρας καθώς και ερμηνευτικές προσεγγίσεις επί συγκεκριμένων έργων που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκειά του.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές κιθάρας με επίπεδο γνώσεων από κατωτέρα Γ’ και πάνω για τους ενεργά συμμετέχοντες. Η συμμετοχή στο σεμινάριο στους ενεργά συμμετέχοντες είναι δωρεάν, μια προσφορά του «Συνδέσμου Φίλων Μουσικής και Δημοτικού Ωδείου» γι’ αυτό και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις.

 

Δηλώσεις συμμετοχής τόσο ως ενεργά συμμετέχοντες όσο και ως απλοί ακροατές, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη μορφή και τη διάρκεια του σεμιναρίου στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου, στο τηλέφωνο 2463053503, καθώς και στο e-mail του ωδείου [email protected] (με αναγραφή του επιπέδου γνώσεων)

 

 

Επί πέντε δεκαετίες, ο Νότης Μαυρουδής παράλληλα με τη διδακτική του καριέρα, έχει μία δυναμική παρουσία σε όλα τα κιθαριστικά δρώμενα της χώρας μας. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Φάμπα και το 1969 στην Ισπανία με τον Jose Tomas.

 

Ως σολίστ και καθηγητής κιθάρας αλλά και ως συνθέτης έντεχνων τραγουδιών, έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το 1965 τιμήθηκε με το ‘Α βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1969 με το ‘Α βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας στο Μιλάνο, το 1990 βραβεύεται δικό του τραγούδι στο διεθνή διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού στη Λισσαβόνα.

 

Την ίδια χρονιά η Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ελλάδα του απένειμε το βραβείο «Heitor Villa-Lobbos» για την προσφορά του στη διάδοση του έργου του Βραζιλιάνου συνθέτη στην Ελλάδα.

 

Αδιάλειπτη η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια με συνθέσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, συνεργασίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και διδακτικό έργο που ξεκίνησε το 1969 από τη Δημοτική Μουσική Ακαδημία του Μιλάνου (Scuola Civica di Musica) και συνεχίστηκε ανελλιπώς από το 1975 στην Ελλάδα (κυρίως στην Αθήνα).

 

Έχει αναλάβει κατά καιρούς υπεύθυνες θέσεις σε κρατικά ιδρύματα και οργανισμούς και έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής σε διάφορα φεστιβάλ.

 

Από το 1983 έως το 1987 εκδίδει και διευθύνει το μοναδικό περιοδικό κιθάρας, το Tar, και οργάνωσε σημαντικές συναυλίες σε παγκόσμια δημοφιλείς κιθαριστές.

 

Η πλούσια δισκογραφία του (25 προσωπικοί δίσκοι) περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα και συνθέσεις του (τραγούδια) με δημοφιλείς τραγουδιστές.

 

 

 

Ο Καλλιτ. Διευθυντής ΒΔΩΠ

 

Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Ο Πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ

 

Σάββας Ζαμανίδης

 

 

Μοιραστείτε την είδηση