Σιχαμερή υποκρισία

3 Min Read

Δεν έχω επιλεκτικές ευαισθησίες. Δεν ειναι η πρώτη φορά που καταδικάζω μια εισβολή σε κυρίαρχη χώρα. Οι αναγνώστες μου θυμούνται ότι την ίδια στάση, που κρατώ τώρα απέναντι στην εισβολή του νεοτσάρου Πούτιν στην Ουκρανία, είχα κρατήσει και απέναντι στα “καουμποϊλίκια” των δυτικών, των Μπους και Μέιτζορ, με τις εισβολές στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία. Ευτυχώς τα γραπτά μένουν. Δεν υπάρχουν “καλές”και “κακές” εισβολές και κατοχές. Όποιος αγαπά πράγματι την ελευθερία και σέβεται την δημοκρατία, οφείλει να καταδικάζει κάθε εισβολή. Ακόμη δε περισσότερο όταν πρόκειται για επίδειξη δύναμης ενός ισχυρού απέναντι σε κάποιον που ειναι στρατιωτικώς πιο αδύνατος.

Έκανα αυτήν την μικρή εισαγωγή αποσαφήνισης, προκειμένου να προχωρήσω στην έκφραση της απέχθειας, της αηδίας, της οργής και της σιχασιάς που μου προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι συμπατριώτες μας, διακατεχόμενοι από μια διαστροφική …πουτινολαγνεία, επιχειρούν με δηλώσεις, είτε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αναπαράγοντας τα βασικά επιχειρήματα της ρωσικής προπαγάνδας. Όπως για παράδειγμα το κύριο επιχείρημα ότι η εισβολή στην Ουκρανία ήταν αποτέλεσμα της “επεκτατικότητας της Δύσης”. Κυρίως δε του ΝΑΤΟ. “Επιχείρημα” το οποίο συνοδεύουν με “εντυπωσιακή” απεικόνιση: Έναν χάρτη που δείχνει που ήταν ως το 1989 η σφαίρα επιρροής, η “επικράτεια”,  του ΝΑΤΟ και που έχει φθάσει στις μέρες μας.

Βάφοντας με κόκκινο χρώμα τις χώρες που άλλοτε ανήκαν στο κυριαρχούμενο από την Σοβιετική Ένωση “Σύμφωνο της Βαρσοβίας”, -αυτό που είχε κάνει και τις εισβολές στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία-, και τώρα έχουν περάσει στο ΝΑΤΟ: Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία,Ουγγαρία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σλοβενία, Κροατία. Έτσι ώστε να μένει η εντύπωση ότι αυτές οι χώρες… κατελήφθησαν από τους νατοϊκούς. Και αποσιωπώντας, σκοπίμως, την αλήθεια. Ότι δηλαδή όλες αυτές οι χώρες δεν …κατελήφθησαν από κανέναν. Αλλά επέλεξαν, με αποφάσεις των δημοκρατικών κοινοβουλίων τους, των εκλεγμένων ελευθέρως από τους λαούς τους, να ενταχθούν τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στο ΝΑΤΟ. Προφανώς για να προλάβουν, να αποφύγουν αυτό που υφίσταται σήμερα η Ουκρανία. Και το οποίο επισείει ο Πούτιν, ως, απειλή, κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Από τους οχετούς πολιτικών βοθρολυμάτων της ακροδεξιάς, όπως το “Μακελειό” και η “Ελεύθερη Ώρα”, δεν περίμενα …καλλιγραφίες. Αλλά πόσον “αριστεροί” και “δημοκράτες” ειναι αυτοί που αναπαραγάγουν τα δελτία τύπου της ρωσικής προπαγάνδας;

 

Μοιραστείτε την είδηση