Σιδερά Κοζάνης: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών

1 Min Read

Με αίτημα να παραμείνουν οι βοσκότοποι στους κτηνοτρόφους της περιοχής και να μπει ένα τέλος στην άναρχη τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πάρκων που δημιουργούνται στην περιοχή Σιδερών Λιβερών και στις όμορες περιοχές, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Κοζάνης “Ο Βούρινος”, κτηνοτρόφοι από τα Σιδερά, Λιβερά τη Σκήτη και την Εράτυρα, ακόμα και επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα και από τα Γρεβενά, εκπέμποντας “σήμα κινδύνου”, με ζητούμενο να μπει τέλος στην απορρόφηση επιπρόσθετων στρεμμάτων από τις εταιρίες που δραστηροποιούνται στις ΑΠΕ.

- Advertisement -

Αιχμηρές ήταν οι τοποθετήσεις των διοργανωτών της διαμαρτυρίας, και κυρίως του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, Χαράλαμπου Τοπαλίδη, για τους χειρισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάνοντας λόγο για εκποίηση βοσκοτόπων και καταγγέλλοντας τις επιλογές και τις αποφάσεις που έλαβαν.

Από την άλλη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Σιδερών, Βασίλης Δεμερτζίδης, μερίδα του πληθυσμού δηλώνουν υπέρ λόγω των ανταποδοτικών που εξασφαλίζονται, υποστηρίζοντας παράλληλα τη θέση τους υπέρ των ΑΠΕ -όχι όμως άναρχα και εις βάρος των επαγγελματιών της περιοχής. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 6.000 στρέμματα, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλες εταιρίες για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ.

Δέσποινα Αμαραντίδου- ΕΡΤ Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση