Σήμερα η κρίσιμη συνέλευση στην Ακρινή

2 Min Read

Για σήμερα  Παρασκευή στις  2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη να γίνει η λαϊκή συνέλευση στην Ακρινή, με μοναδικό θέμα την εναλλακτική αντί της μετεγκατάστασης πρότασης, την οποία παρέδωσε στον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Στην σημερινή συνάντηση  αναμένεται να παραστεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.» Ιωάννη Μπούκη,  που μαζί με μέλη της Επιτροπή και το Πανεπιστήμιο θα κληθούν να απαντήσουν σε εξειδικευμένα ζητήματα.

- Advertisement -

Η βελτιωμένη πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, αυξάνει την ισχύ του φωτοβολταϊκού της ενεργειακής κοινότητας Ακρινής από 20 σε 27 Μεγαβάτ (το Τοπικό Συμβούλιο είχε ζητήσει 60). Επίσης, αυξάνει κατά 35% την ισχύ των φωτοβολταϊκών στις στέγες (από 6 σε 8 Κιλοβάτ) και δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να μπουν σε καθεστώς ρύθμισης όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων (οικίες και αποθήκες) με ειδικούς όρους (άνοιγμα πλατφόρμας μόνο για τους κατοίκους και επιδότηση περίπου 500 ευρώ ανά σπίτι για τα έξοδα νομιμοποίησης). Δίνει ακόμα τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης, να εγκατασταθούν σε χώρο 1800 στρεμμάτων που βρίσκεται στο αγρόκτημα της Ακρινής και οι κάτοικοι να έχουν τη δυνατότητα της διαρκούς κατάρτισης.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη, ίσως, λαϊκή συνέλευση του χωριού, το οποίο εδώ και περίπου 15 χρόνια περιμένει τη μετεγκατάσταση, η οποία φαίνεται ότι δεν θα ‘ρθει.

Στην λαϊκή συνέλευση έχουν κληθεί όλοι οι βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης, εκπρόσωποι κομμάτων και βέβαια οι αυτοδιοικητικοί και επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.

Σωκράτης Μουτίδης –  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση