Σήμερα η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Η καρδιά μου το όπλο σου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

2 Min Read
Σήμερα Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του κ. Γιώργου Καραγιαννίδη «Η καρδιά μου το όπλο σου», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν μουσικές από το Ορχηστρικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.
Λίγα λόγια το βιβλίο.
Ο Καρπάθιος Οδυσσέας Λάσκαρης και ο Γερμανός Alfred Eickworth, που γεννήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, συναντώνται στην Κάρπαθο το 1943 στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι καθοριστικός για την υπόλοιπη ζωή τους.
Οι πολιτικοί αγώνες στη Γερμανία του μεσοπολέμου. Η ένοπλη αντίσταση στο χιτλερικό καθεστώς. Η Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα. Η κατάσταση που επικρατούσε στο στρατόπεδο Νταχάου. Η γερμανική Μεραρχία 999. Η αντίσταση των νέων στην ιταλοκρατούμενη Ρόδο και ο μεγάλος έρωτας του Οδυσσέα με τη Γιολάντα, την κόρη του Ιταλού διοικητή της Καρπάθου, συνθέτουν μια θυελλώδη ιστορία που ακροβατεί μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας.
Μια ιστορία στην οποία ο έρωτας, η αγάπη και η οικογένεια συγκρούονται με την πολιτική ιδεολογία και την βία, ενώ κυριαρχεί ο αγώνας για την προσωπική ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Ο συγγραφέας
Ο κ. Γιώργος Καραγιαννίδης γεννήθηκε στο Πυθαγόρειο της Σάμου το 1963. Από το 2004 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ανήκει στους Έλληνες επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιστημονική επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει λάβει κορυφαίες διακρίσεις στα πεδία της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Το μυθιστόρημα «Η καρδιά μου το όπλο σου» είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια στο χώρο του ιστορικού μυθιστορήματος.
Μοιραστείτε την είδηση