Έρχεται και στην Κοζάνη το Κέντρο Κοινότητας

straboy
από straboy
2 Min Read

Κέντρο Κοινότητας προτείνεται να ιδρυθεί στην Κοζάνη μετά και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Τα κέντρα κοινότητας είναι μία νέα δομή,  ένα σημείο όπου ο δικαιούχος θα καταγράφεται, θα λέει το πρόβλημά του και θα μπορεί να λάβει πληροφορίες σε θέματα κοινωνικής προστασίας, εφ όλης της ύλης. Πρόκειται για την πρώτη επαφή του δικαιούχου με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης έκανε λόγο για «μια πάρα πολύ χρήσιμη δομή, που θα στελεχωθεί με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους , ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας στη κρίση που υπάρχει».

Με βάση την προκήρυξη το  Κέντρο Κοινότητας Κοζάνης θα στελεχωθεί από 3 άτομα και θα στεγαστεί στο κτίριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Το Κέντρο Κοινότητας αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2017.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο επίσης εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης για τη δημιουργία νέου λογοτύπου του Δήμου Κοζάνης. «Είναι μια διαδικασία, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και τις επόμενες μέρες θα βγει στον αέρα, ώστε όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους και να αξιολογηθεί από  την αρμόδια επιτροπή δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης.

Κριτική στη δημοτική αρχή για την κατάσταση στην πλατεία αλλά και για τη μη ύπαρξη σταυρού στο νέο ιστό, άσκησε ο Γιάννης Δεληγιάννης. Συγκεκριμένα έκανε αναφορά στα παρτέρια που δεν έχουν φυτά, στις σκάφες που έχουν βρώμικο νερό αλλά και στην κακή κατάσταση, που έχει το μνημείο, με τις λάσπες από τα υπερκείμενα χώματα. Απαντώντας ο Δήμαρχος Κοζάνης έκανε λόγο για την πρόσθεση νέων κάδων στην πλατεία αλλά και μικροεπεμβάσεις ώστε να διορθωθούν οι αστοχίες της μελέτης.

To ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων από τις βροχοπτώσεις έθεσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Δήμος Κοζάνης έχει εκτιμήσει και ζητά από την Περιφέρεια 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.

 

Μοιραστείτε την είδηση