Συναινώντας στα αυτονόητα

2 Min Read

Είναι χαρακτηριστικό των μικρού πολιτικού διαμετρήματος ανθρώπων η αδυναμία συνεννόσης και συναίνεσης μπροστά στα μεγαλύτερα ή μικρότερα ζητήματα.

Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης το διαπιστώσαμε με τον πλέον προφανή τρόπο. Κάθε κακή επιλογή τακτικισμού τη διαδέχεται μια ακόμη χειρότερη.

- Advertisement -

Θυμηθείτε απο ποιες επιλογές ξεκινήσαμε και σε ποιες έχουμε φτάσει πλέον. Η πολλοστή άκαρπη συζήτηση για τη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο ίδιο σήριαλ, όπου τα ονόματα πέφτουν το ένα πίσω απο το άλλο, χωρίς πραγματικά να νοιάζεται κανείς για το πόση σχέση έχουν με το …άθλημα όλοι αυτοί που προτείνονται.

Οι τακτικισμοί στην πολιτική έχουν σε πολλές στιγμές τη σημασία τους. Δεν μπορεί, όμως, μια ολόκληρη στρατηγική να είναι βασισμένη σε τακτικισμούς και μικρόνοης αντίληψης επιλογές, καθώς έτσι μπορεί κάποιος μόνο χρόνο να ροκανίσει. Χρόνο που δεν περισσεύει ποτέ, αλλά ειδικά σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι περισσότερος κρίσιμος απο ποτέ.

Η σύσταση του ΕΣΡ θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι το μικρότερο απο τα προβλήματά μας, αφού ο ήλιος θα συνεχίσει να βγαίνει και χωρίς κάπ0ιους τύπους που θα ασχολούνται με τα φιλιά των gay στις τηλεοπτικές σειρές.

Η πεισματική άρνηση στη συναίνεση στα πιο σοβαρά ζητήματα είναι το μεγάλο πρόβλημα που δεν φαίνεται ότι μπορεί να λυθεί ούτε καν τώρα που όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά και η κλεψύδρα αδειάζει.

 

Ιωάννα

[email protected]

 

Μοιραστείτε την είδηση