Πνευματικό Διήμερο ΤΕΙ και Συνδέσμου- Θα τιμηθεί ο Μανόλης Κορρές

straboy
από straboy
2 Min Read

 

«Πνευματικό Διήμερο» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Π. Ε. Κοζάνη, πραγματοποιεί το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή του (1976-2016).

Oι διοργανωτές μίλησαν για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ενώ μαζί τους βρέθηκε και ο Ιωάννης Θ. Χαμιζίδης που έγραψε τα δυο πονήματα «Ο Δίσκος της Φαιστού»-το πρώτο “πέτρινο CD ROM” – και τα «Γραμμικά Κείμενα», ερμηνευμένα με «κλειδί» την Ποντιακή διάλεκτο.

“Η παρουσίαση της ηχητικής ανάγνωσης του δίσκου της Φαιστού ήταν η αφορμή και με κλειδί τη βαθιά γνώση της ποντιακής γλώσσας είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε αυτή τη δουλειά” δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νίκος Ασημόπουλος.

“Κάναμε την πρόταση στο ΤΕΙ για τη συνεργασία, η οποία έγινε με χαρά απο την αρχη αποδεκτή” είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πολυνείκης Αγγέλης, που ανέφερε πως έχουν προσκληθεί για το Σάββατο διακεκριμένοι επιστήμονες για να μιλήσουν για την Ακρόπολη και το Μέγαρο των Μυκηνών, ενώ θα τιμηθεί ο Μανόλης Κορρές για την προσφορά του. Ο ίδιος θα αναφερθεί στην περίοδο αυτή, ενώ πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για τις αναστηλώσεις, αλλά και την κλοπή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Στόχος της πολιτισμικής αυτής συνέργειας είναι η ανάδειξη της άρρηκτης σχέσης μεταξύ της του Λόγου, της Αρχιτεκτονικής, της Παιδείας, της Τεχνολογίας και του Πολιτισμού, στην ανέλιξη της ανθρώπινης υπόστασης και στην δόμηση της ατομικής και συλλογικής μας ταυτότητας. Στοιχεία που η λαϊκή μας παράδοση κατέγραψε και με την μουσική, τον χορό και το τραγούδι, τα οποία και απέδωσαν μοναδικά ερμηνεύοντας τα δύο βιβλία του Χαμιζίδη στο πολιτιστικό ντοκιμαντέρ « Αγγίζοντας το μύθο μου ζω», τα Μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων που πρωταγωνίστησαν: του Συλλόγου Κρητών Ν. Κοζάνης «Η Μεγαλόνησος», της Ευξείνου Λέσχη Κοζάνης, και του « Μουσικού Σχήματος Ποντιακής Λύρας του Νίκου Κοτταρίδη».

 

Μοιραστείτε την είδηση