Σκέψεις για άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Γέφυρα των Σερβίων εκφράστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

3 Min Read

Το θέμα της γέφυρας των Σερβίων και της προόδου των ενεργειών συντήρησής της ήρθε στη συζήτηση, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Χριστοφορίδη σχετικά με προμήθεια.

Η είδηση που πιθανόν βγαίνει είναι ότι υπάρχουν σκέψεις για ενδεχόμενη άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο.

- Advertisement -

Παίρνοντας το λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Κάτανας είπε ότι «με τη δαπάνη για τη μελέτη του τεχνικού συμβούλου η συντήρηση θα γίνει μετά από τέσσερα χρόνια, άρα θα μείνουμε με το φανάρι μόνο. Πρέπει να καταλάβει κι ο κόσμος ότι αυτή η συντήρηση που πολυδιαφημίστηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πάρει τέσσερα χρόνια».

Απαντώντας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Έδρας Κώστας Αναγνώστου τόνισε ότι «ο τεχνικός σύμβουλος θα προδιαγράψει το τι θα έχει ως παραδοτέο ο μελετητής που θα αναδειχθεί έπειτα από μια διαδικασία. Έπειτα από ένα εξάμηνο, έπειτα από ένα ενιάμηνο».

Στο σημείο εκείνο τον διέκοψαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηλίας Κάτανας και Μαρία Καρυπίδου αναφέροντας την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει, για να λάβουν την απάντηση από τον κ. Αναγνώστου ότι «αυτή τη στιγμή έχει μονοδρομηθεί η γέφυρα και υπάρχει κάποιο πρόβλημα (σσ. εννοώντας την καθυστέρηση των οδηγών). Υπάρχει η σκέψη, εφόσον επιτραπεί από την Αποκεντρωμένη και το Υπουργείο, μετά από δοκιμαστικές φορτίσεις, να άρουμε ενδεχομένως τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Αναγνώστου είπε ότι «η γέφυρα δεν κινδυνεύει να πέσει».

«Φτάνουμε στον Οκτώβριο, ένα χρόνο μετά για να καταλάβουμε ότι το μοναδικό έργο που έγινε στη γέφυρα ήταν το φανάρι. Περάσαν τόσα λεφτά και μια απίστευτη ταλαιπωρία για να καταλάβουμε ότι η γέφυρα δεν πέφτει» επανάλαβε ο κ. Κάτανας, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιούλα Γκατζαβέλη είπε προς τον κ. Κάτανα ότι «αυτό είναι η δική σας άποψη».

Εντέλει η συζήτηση, όπως επισήμανε και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Χριστοφορίδης, κατέληξε στο ότι είναι σημαντικό το θέμα να πάει στο περιφερειακό συμβούλιο και να υπάρξει ενδεχομένως επανασχεδιασμός για να σταματήσει η ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών.

Μοιραστείτε την είδηση