Φωτιές άναψε στους επαγγελματίες της εστίασης το 1ο Street Food Festival Κοζάνης

2 Min Read

Εξοργισμένοι είναι οι επαγγελματίες της εστίασης της Κοζάνης από τον τρόπο, που ο Δήμος Κοζάνης, διαχειρίστηκε τη διοργάνωση του 1ου Street Food Festival Κοζάνης.

Οι επαγγελματίες της εστίασης καταγγέλλουν πως μέχρι την προχθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης δεν είχαν καμιά ενημέρωση για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτο να προετοιμαστούν  σε μόλις 4 μέρες για ένα τριήμερο φεστιβαλ.

« Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Κοζάνης αποφάσισε να διοργανώσει το 1ο Street Food Festival. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν καταστήματα εστίασης για την πώληση προϊόντων καθώς και εμπορικές επιχειρήσεις για την διαφημιστική προβολή αλλά και πώληση των προϊόντων τους.

Ως σύλλογος καταστημάτων εστίασης δεν είχαμε καμία απολύτως ενημέρωση για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Εξ όσων γνωρίζουμε, κανένας επαγγελματίας δεν ενημερώθηκε έγκαιρα ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα σε περίπτωση συμμετοχής του» αναφέρουν σχετικά.

Τα βέλη του Σωματείου Εστίασης στρέφονται προς το Δήμο Κοζάνης και τους υπευθύνους της διοργάνωσης καθώς όπως λένε «προφανώς δεν θεώρησαν υποχρέωσή τους να απευθυνθούν πρώτα στους ανθρώπους της εστίασης του τόπου, να ζητήσουν την γνώμη τους, την συμβολή τους και την συμμετοχή τους. Δεν θεώρησαν υποχρέωσή τους να διοργανώσουν φεστιβάλ με κύριο γνώμονα την στήριξη και προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων».

Και η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας πως «αδυνατούμε να καταλάβουμε τις στοχεύσεις του Δήμου και τα προσδοκώμενα οφέλη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ωφεληθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και η τοπική οικονομία, που τόσο ανάγκη το έχουν».

 

Γιάννης Κωσταρέλλας 

 

Μοιραστείτε την είδηση