Σκουρλέτης, από το βήμα της Βουλής : “Έχω δώσει εντολή για το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία”

3 Min Read

Την ενσωμάτωση ενός μέρους των αντισταθμιστικών οφελών για τις λιγνιτικές περιοχές, μέσω του Ειδικού Ταμείου Εξοικονόμησης Ενέργειας, ανέφερε απο το βήμα της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης

ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης, απαντώντας στο βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο σε σχέση με το αίτημα να διατεθεί μέρος των εσόδων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών CO2 στους ενεργειακούς δήμους.

- Advertisement -

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι μέχρι τις 9 Απριλίου που θα γίνει ημερίδα στο δήμο Κοζάνης για τη μεταλιγνιτική περίοδο, θα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα ανακοινωθούν. “Όλα αυτα που λέγαμε τα χρόνια αυτά για την ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές και σχεδιασμοί σε περιοχές που είναι περιβαλλοντικά επιβαρυμένες ισχύουν. Είναι, όμως, τελείως διαφορετικό να έρχεται μια πρόταση και να μην προσδιορίζεται που θα πηγαίνουν τα χρήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να κατευθυνθούν σε συγκεκριμένες δράσεις”.

Σε ότι αφορά στο ειδικό τιμολόγιο, αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως “έχω δώσει εντολή για το ειδικό τιμολόγιο που θα δράσει καταλυτικά στα ζητήματα της ανάπτυξης παραγωγικής δραστηριότητας”.

Το πρωί της Τετάρτης οι δήμαρχοι των ενεργειακών δήμων είχαν συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος για το αίτημα να διατεθεί μέρος των εσόδων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών CO2 στους ενεργειακούς δήμους., η οποία τελικά απερρίφθη και δεν εντάχθηκε στην τροπολογία που πέρασε το ίδιο βράδυ απο τη Βουλή. Την πρόταση των ενεργειακών δήμων είχε υιοθετήσει και ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, ο οποίος είχε στείλει επιστολή προς τον υπουργό κ. Σκουρλέτη, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η ψήφιση της σχετικής τροπολογίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αναγκαία.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, άσκησε δριμεία κριτική απο το βήμα της βουλής λέγοντας χαρακτηριστικά “αυτά που λέγατε τόσα χρόνια για τα αντισταθμιστικά για τη λιγνιτική εποχη ήταν ψέμματα. Έστω και τελευταία στιγμή στα ζητώ ένα αντισταθμιστικο όφελος”. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει πλάνο, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό ότι δε λέει την αλήθεια όταν λέει ότι το αίτημα αυτό δεν είναι συμβατό με την κοινοτική νομοθεσία.

Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση