Σκυλακάκης: πλήρη ευελιξία στα χρηματοδοτικά εργαλεία και στα δάνεια παρέχει το Ταμείο Ανάκαμψης- Ενημέρωση στην Κοζάνη του αναπληρωτή υπουργού για χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

3 Min Read

Η ενημέρωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σχετικά με τις επιλογές που έχουν με το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και μπορούν να επιλυθούν από το υπουργείο Οικονομικών, είναι  το αντικείμενο της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη στην Κοζάνη την Τετάρτη. Ο κ. Σκυλακάκης βρέθηκε συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και αμέσως μετά με τους δημάρχους και τα επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Σκυλακάκης είπε πως για το έργο της αποκατάστασης των ορυχείων το πλαίσιο της μετάβασης, υπάρχουν περίπου 200 εκατομμύρια με τη ΔΕΗ, όπως είπε, να έχει ήδη θέσει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. «Πρόκειται για έργα που προσφέρουν αποκλειστικά τοπική προστιθέμενη αξία γιατί είναι κατά βάση χωματουργικά έργα και θα απασχολήσουν ανθρώπους που μένουν χωρίς δουλειά όσο γίνεται η απόσυρση του λιγνίτη. Συνεπώς είναι κρίσιμα χρήματα για τη μεταβατική περίοδο πριν να έχουμε τις μεγάλες επενδύσεις» είπε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Σκυλακάκης.

Σε ερώτηση του «Χ» για τις δυσκολίες και τη μη ευελιξία χρηματοδοτικών εργαλείων που αναφέρουν κατά καιρούς επιμελητήρια και επιχειρηματίες, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως στο Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχει μεγάλη ευελιξία. «Παράδειγμα, το κομμάτι το αγροτικό του Ταμείου που είναι περίπου 1 δις επενδύσεις θα έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου φέτος. Τα δάνεια έχουν επίσης μεγάλη ευελιξία, μπορεί κανείς να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσα σε τρεις μήνες και τα άλλα προγράμματα προχωρούν γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους είπε πως «έχει μεγάλη σημασία οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και να καταθέσουν τα σχετικά συμβόλαια για την περίοδο του 2022 διότι μπορούν να έχουν τη μισή φορολογία εισοδήματος ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος για το 2022. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους που είναι σε συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών και έχουν συμβολαιακή γεωργία.»

Τέλος, ανέφερε το έργο της υπογειοποίησης της γραμμής του ΟΣΕ στην περιοχή Πλατάνια, που θα «ενοποιήσει» την πόλη και θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της πόλης, θα δημοπρατηθεί εντός του Φεβρουαρίου με την υλοποίηση του να ξεκινά εντός του χρόνου.

 

Μοιραστείτε την είδηση