Σοφία Σακοράφα: Συμπράττω με το ΜΕΡΑ 25 σ’ έναν κοινό αγώνα για τα προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών. Συνέντευξη στον Σωκράτη Μουτίδη

3 Min Read

Στην Κοζάνη βρέθηκε λίγες μέρες πριν, σε ένα σύντομο πέρασμα από τη Δυτική Μακεδονία, η,  ανεξάρτητη ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιοι με το ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, Σοφία Σακοράφα.

Η κ. Σακοράφα μίλησε για την απουσία ουσιαστικής συζήτησης για την Ευρώπη, αλλά και για τον κοινό αγώνα με το ΜΕΡΑ 25 για να απολαύσει ο κάθε πολίτης το μέρος του πλούτου που παράγει.

Πως σας υποδέχεται ο κόσμος;

Ο κόσμος μας υποδέχεται καλά. Έρχεται στις συγκεντρώσεις μας. Γίνονται πολύ σπουδαίες συζητήσεις, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για τα όσα λέμε. Γίνεται μια μικρή τοποθέτηση από μένα και μια εισήγηση από τον κ. Βαρουφάκη  κι έτσι ανοίγει μια συζήτηση με τους πολίτες.  Αρκετές φορές έχουν γίνει «σκληρές» ερωτήσεις στον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος τις απαντά πάντα. Είμαστε στην τελική φάση.

Τι εισπράττετε από τους πολίτες;

Οι πολίτες έρχονται ίσως για πρώτη φορά σε επαφή με τα όσα ακούν και μέσα από τις συζητήσεις λύνονται απορίες και ακούγονται  θέματα, τα οποία αφορούν στην καθημερινότητα όλων μας. Οι συζητήσεις είναι εξαιρετικές και εντυπωσιάζομαι γιατί οι πολίτες ότι «ψάχνονται» πάρα πολύ, καθώς καταλαβαίνουν ότι  οι αποφάσεις παίρνονται στα κέντρα του εξωτερικού, τους αφορούν άμεσα.

Συζητάμε όσο πρέπει για την Ευρώπη;

Συζητάμε περισσότερο για τα σκάνδαλα και όχι για την ουσία. Αναλώνουμε χρόνο σε θέματα που έπρεπε να αρχίζουν και να τελειώνουν αμέσως μέσα από απαντήσεις που έπρεπε να δίνονται και από τις δύο πλευρές. Ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να αφορά την κοινωνία, έφτασε να απασχολήσει το εθνικό κοινοβούλιο, ενόψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, και να καταλήξει από πρόταση μομφής να γίνει ψήφος εμπιστοσύνης.

Ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της αναμέτρησης;

Το πως θα είναι Ευρώπη την επόμενη μέρα. Αν θα είναι βασισμένη στις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε ή αν θα είναι μια Ευρώπη του ευρωσκεπτικισμού, της λιτότητας, της ανόδου της ακροδεξιάς, των συντηρητικών δυνάμεων, που δεν θα ακολουθεί τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν κάποιοι. Προσπαθώ και θέλω πάντα να είμαι αισιόδοξη. Πρέπει να υπάρξει ένας κοινός αγώνας. Χαίρομαι γιατί συμπράττω με το ΜΕΡΑ 25 που ξεκίνησε ως ένα κίνημα πανευρωπαϊκό, γιατί τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο στους Έλληνες, αλλά στους Γάλλους, στους Γερμανούς και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Θα παλέψουμε ενάντια στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία που είναι εναντίον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, εναντίον αυτών που θεωρούν τους Έλληνες τεμπέληδες, εναντίον όσων θέλουν τα παιδιά μας να φεύγουν από  τη  χώρα μας ως μετανάστες.  Πρέπει, επιτέλους, ο καθένας από μας να απολαύσει το μέρος του πλούτου που παράγει και αυτός.

Μοιραστείτε την είδηση