Σωματειο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικης Μακεδονιας: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα δημιουργίας νέας διασπαστικής ομοσπονδίας.

10 Min Read

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι.
Το Σωματείο μας επανειλημμένα με προηγούμενες επιστολές του σας έχει ενημερώσει για τα διασπαστικά νέα Σωματεία που δημιουργούνται σε όλη την Ελλάδα από τους γνωστούς – άγνωστους πρώην συνδικαλιστές οι οποίοι αντί να συμβάλουν στην ενότητα που είναι πολύ αναγκαία στις παρούσες συγκυρίες, εγγραφόμενοι στα υπάρχοντα Σωματεία και μέσα σ’ αυτά να διεκδικήσουν το Νόμιμο αναφαίρετο δικαίωμά τους του εκλέγειν και εκλέγεστε, συνεχίζουν την ίδια τακτική για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε.

Τώρα είναι στα πρόθυρα δημιουργίας νέας διασπαστικής ομοσπονδίας.

- Advertisement -

Συνάδελφοι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. (ΠΟΣ/ΔΕΗ) προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) για τις περικοπές που έγιναν στην Κύρια και Επικουρική Σύνταξη μας, δώρα κλπ. Προηγήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής των ένστολων (Στρατιωτικών – Αστυνομικών κλπ.) που είναι στην ίδια κατηγορία με τους δικαστικούς λειτουργούς. Η προσφυγή αυτή δικαιώθηκε στο ΣτΕ για αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων με αναδρομική ισχύ. Η αποκατάσταση γίνετε με αργό ρυθμό χωρίς τελειωμό και η αναδρομική ισχύ κουτσουρεμένη ακόμη συνεχίζεται λόγω έλλειψης χρημάτων.

Πρόσφατα ο κ. Πρωθυπουργός, εν όψει εκδίκασης της προσφυγής για τις τηλεοπτικές άδειες, προσκάλεσε τους κ.κ. Προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων υποσχόμενος αύξηση μισθών και ορίων ηλικίας από τα 67 χρόνια στα 70 χρόνια. Πέρυσι ο κ. Πρωθυπουργός παρακολουθώντας μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμένο την στρατιω-τική άσκηση Παρμενίων στην παραμεθόριο περιοχή τους υποσχέθηκε επίδομα παραμεθόριας περι-οχής, ευελπιστούν να το πάρουν του Αγίου Περίμενε.

Η προσφυγή της ΠΟΣ/ΔΕΗ και άλλων ορ-γανισμών Συνταξιούχων δικαιώθηκε τον Ιούνιο 2015 από το ΣτΕ να επανέλθουν οι Συντάξεις στο ποσό που ήταν το 2012 χωρίς αναδρομική ισχύ αλλά χωρίς περαιτέρω μειώσεις. Η ΠΟΣ/ΔΕΗ έ-στειλε στις 28-9-15 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στην Κυβέρνηση (Υπουργό Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κατρούγκαλο) ζητώντας την άμεση υ-λοποίηση των αποφάσεων 2287-90/15 του ΣτΕ. Αντί όμως της υλοποίησης, επήλθε η κατάργηση με τον Ν.4387/16 του κ. Κατρούγκαλου. Ο εν λόγω όμως κ. Υπουργός που δηλώνει κομμουνιστής από ηλικίας 15 ετών που του ταιριάζει η προσυνωμία Ισοπεδωτής, Βολευτής, (Σφαγιαστής), μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού έφερε φωτογραφικό πελατειακό Νόμο για τους αποδεδειγμένους επ’ αυτοφώρω συλληφθέντες φακελάκηδες, παιδεραστές, πορνογραφικό υλικό κλπ. επαναφέροντας τους στην Υπηρεσία τους. Λόγω όμως γενικής κατακραυγής ανεκλήθη ο Νόμος (διάταξη) από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό. Αμφίβολη όμως είναι η απομάκρυνσή τους.

Ο ίδιος ανακατεύοντας τις λέξεις αναθεώρηση συντάξεων, αλλά λόγω απώλειας των αρχείων, σε επαναυπολογι-σμό των συντάξεων κατά το δοκούν (στο γόνατο) επιβάλλοντας τις πιο επαίσχυντες μειώσεις στις συντάξεις, επικουρικά με την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μη σεβόμενος το Σύνταγμα, τους πα-λαιούς Νόμους του Κράτους, βάση των οποίων οι παλιοί συνταξιούχοι βγήκαν στην σύνταξη, α-γνοώντας την ανεξάρτητη, αδέκαστη δικαστική εξουσία, ενώ είναι νομικός, στέλνοντας απλά ρα-βασάκια ενημέρωσης. Ο μοναδικός στόχος είναι η είσπραξη χρημάτων από την φτωχολογιά (συ-νταξιούχους, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ). Επέβαλε σε εμάς 6% στις επικουρικές συντάξεις χωρίς να έχει το δικαίωμα και 2% στις κύριες συντάξεις υπέρ της υγείας αλλά τα χρήματα πάνε σε άγνωστη κατεύθυνση. Με τον Νόμο 4387/16 άρθρο 12 παρ. Α΄ του κ. Κατρούγκαλου μετά τον θάνατο των συνταξιούχων – μισθωτών οι επιζώντες σύζυγοι εάν είναι ηλικίας μεταξύ 52-55 ετών παίρνουν σύνταξη για 3 χρόνια στη συνέχεια διακόπτεται και επαναχορηγείται σε ηλικία 67 ετών. Αυτοί που είναι ηλικίας κάτω των 52 ετών δεν παίρνουν καθόλου σύνταξη. Για να πληρώσουν τις συντάξεις πήραν δανικά και ίσως αγύριστα από τον ΑΚΑΓΕ (Ταμείο Γενεών).

Όλα είναι στο κόκκινο. Το ΠΑΣΟΚ με τον Ν. 2676/99 άρθρο 62 έδινε στις χήρες-ους κάτω των 40 ετών σύνταξη μόνο για 3 χρόνια. Το Σωματείο μας πρωτοπόρο ναύλωσε λεωφορείο για τις χήρες, κατέβηκε στην Αθήνα για διαμαρτυρία, πήρε ψεύτικες υποσχέσεις από την Κυβέρνηση. Παράλληλα όμως πήρε διαβεβαίωση από την Ν.Δ. (κ. Παυλόπουλο κλπ.) ότι θα καταργηθεί. Πράγματι με τον Ν.3385/05 άρθρο 4 της Ν.Δ. επί Υπουργίας του κ. Παναγιωτόπουλου αποκαταστάθηκε η κατάφορη αυτή αδικία. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα ζητώντας την κατάργηση του επαίσχυντου Ν.4387/16 κ. Κατρούγκαλου.

Ζητάμε από τον κ. Πρωθυπουργό να βάλει φρένο στην Κυβερνητική απραξία, αλαλούμ, να απομακρύνει τους κ.κ. Υπουργούς που διοικούν κατά το δοκούν εκθέτοντας τον ίδιο και την Κυβέρνηση. Να σταματήσει το ξεζούμισμα των συνταξιούχων, μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών κλπ με τις συνεχιζόμενες περικοπές, ανατροπές, χαράτσια θεωρούμενα από όλους ως τα πιο βάρβαρα μέτρα από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Ο κόσμος είναι σε πλήρη απόγνωση, νοιώθει προδομένος, σάλεψε το μυαλό του, περπατά και παραμιλά, πρώτη φορά αριστερά φύγετε χιλιόμετρα μακριά. Η αγανάκτηση του Λαού έφερε την απρόσμενη πανωλεθρία των προηγούμενων Κυβερνήσεων.

Τώρα στα πρόσωπα του Λαού διαφαίνεται ζωγραφισμένη η υπεραγανάκτηση μάλλον της τιμωρίας. Ορισμένοι κ.κ. Υπουργοί δηλώνουν άθεοι, είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους, είναι απαράδεκτο να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, ονομάζοντας την Γενοκτονία των Ποντίων Εθνοκάθαρση, να καταφέρονται κατά της εκκλησίας, θρησκείας, παιδείας, ιστορίας, ανοίγοντας την όρεξη των γύρω γειτόνων, ιδίως της Τουρκίας (φιλόδοξου Σουλτάνου Ερντογάν). Άλλος να αποκαλεί την απόφαση του ΣτΕ ως πραξικόπημα, να θάβει σε τρία μέτρα βάθος κάθε διαφωνούντα. Να τάζουν προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, προμήθεια ασθενοφόρων, νοσηλευτικών μηχανημάτων, το ΕΚΑΒ είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Όλα τα Κρατικά Νοσοκομεία εκφράζουν παράπονα για ελλείψεις όλων των προαναφερθέντων ακόμη και για γάζες. Υπόθηκε «Έχουμε πόλεμο και η Αριστερά ξέρει να πολεμάει», αυτό μας θυμίζει άλλες εποχές. Ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί από την Κυβερνητική εκπρόσωπο και από τον Αναπληρωτή Γραμματέα των ΑΝΕΛ κ. Μπλέτσο ο οποίος αποπέμφθει από την θέση του. Άλλος Υπουργός να δηλώνει ότι οι φορολογι-κές δηλώσεις θα γίνουν τον Ιανουάριο (παλαιά γινόταν χειρόγραφα τον Ιανουάριο) θα πατάξει την φοροδιαφυγή, το μαύρο χρήμα, θα εισπράξει από τους έχοντες και κατέχοντες, θα ανοίξουν οι λίστες των ονομάτων των Off –shore εταιρειών, θα φέρει πλαστικό χρήμα κλπ. Άλλος έφερε Νόμο που ψηφίστηκε διευκολύνοντας την αποφυλάκιση των εγκληματιών. Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτης Νικολούδης ως Υπουργός ο πιο κατάλληλος για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος πήγε μαζί με άλλους δύο δικαστικούς στην Ελβετία η οποία προθυμοποιείται να δώσει 15% τόκους στις καταθέσεις που υπάρχουν εκεί. Όλες οι Χώρες παίρνουν το μερίδιό τους εκτός από την Ελλάδα.

Επιστρέφοντας ενημέρωσε την Κυβέρνηση ότι κάτι εντόπισε, ανακάλυψε, δεν ήλθε τίποτα στο φως, απεναντίας απομακρύνθηκε σιωπηρώς. Μέγα ερώτημα γιατί δεν ει-σπράττουν από τους προαναφερόμενους και υπέγραψαν τον αυτόματο κόφτη για 99 χρόνια περι-κόπτοντας συντάξεις και μισθούς. Γιατί δεν τροποποιούν τα σχετικά άρθρα των φωτογραφικών Νόμων 3986/11, 4024/11, 4093/12 που ευνοούν ρουσφετολογικά ημετέρους, Βουλευτές, πρώην συνδικαλιστές ως προς το Εφάπαξ. Την επιστροφή των χρημάτων από τις παράνομες (μαϊμού) συντάξεις, τον περιορισμό (κατάργηση) της κρατικής σπατάλης. Η λεγόμενη Εθνική σύνταξη των 751 Ευρώ μειώθηκε στα 454 Ευρώ κατέληξε στα 384 Ευρώ σε όλους ανεξαρτήτως στους μη έχοντες ούτε ένα ένσημο και σ’ αυτούς που θα έχουν εργαστεί 40 χρόνια οι οποίοι θα έχουν επιπλέον μόνο κάποιο φιλοδώρημα και η περίθαλψη θα είναι ίδια για όλους. Συνάδελφοι εμείς πράξαμε το καθήκον μας στέλνοντας προς το ΤΑΠ/ΔΕΗ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και προς το (ΕΤΕΑ) το υπ’ αριθ. 1004/2-10-15 έγγραφο (ΑΙΤΗΣΗ) ζητώντας για όλα τα μέλη μας την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ χωρίς επιβάρυνση για κανέναν σας. Η απόφαση καταργήθηκε με τον Ν. 4387/16 άρθρο 12 κ. Κατρούγκαλου.

Τα 50 Ευρώ που ζητούσαν τα διασπαστικά Σωματεία με στόχο την άγρα μελών τι έγιναν; Για κάθε πληροφορία να απευθύνεστε πάντα στο Σωματείο που λειτουργεί πρωί – απόγευμα ανελλιπώς με 24ώρη τηλεφωνική επικοινωνία. Λόγω της οικονομικής κρίσης όλα περιορίζονται και ο αγώνας επιβίωσης συνεχίζεται. Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των μελών του Σωματείου θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαΐου 2017 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Η εκτύπωση των εκκαθαριστικών Κύριας Σύνταξης γίνεται ως εξής μέσω του λογιστή σας : ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, (Ενημερω-τικά Σημειώματα Συνταξιούχων ΙΚΑ), ΑΜ – ΔΕΗ επταψήφιος αριθμός, ΔΙΑΣ … ΑΦΜ … ΑΜ-ΚΑ… Νομικός σύμβουλος ΠΟΣ/ΔΕΗ – Σωματείων της, είναι ο δικηγόρος παρά του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Νικολετάκης, τηλ. 2106412185, κιν. 6972028037.-
Με συναδελφική αγάπη για το Διοικητικό Συμβούλιο
Χρόνια Πολλά – Υγεία ατομική και οικογενειακή

Ο Πρόεδρος

Διονύσιος Κοτζαΐτσης

Ο Γεν. Γραμματέας

Αστέριος Καράτζιας
Κοινοποιείται:
1. Προς κάθε αρμόδιο

Μοιραστείτε την είδηση