SOS από τους δημοσίους υπαλλήλους για την επικινδυνότητα στις δημόσιες υπηρεσίες-Βιαιοπραγίες, εξυβρίσεις, επιθέσεις καθημερινά φαινόμενα, σύμφωνα με το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκε χθες στην Κοζάνη

5 Min Read

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ζωή τους και την σωματική τους ακεραιότητα έκρουσαν, με αφορμή την επίθεση με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης, οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ με τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιάννη Πάιδα, τον Γενικό Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη και την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΥΟ Ρένα Υφαντή, επισκέφθηκαν την Τρίτη την Κοζάνη και σε συνέντευξη τύπου ανέφεραν πως το συμβάν στην ΔΥΟ έφερε στο φως μια σειρά γεγονότων που συμβαίνουν καθημερινά στα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών, στα νοσοκομεία ακόμη και στις σχολικές μονάδες με εκφοβισμούς, βιαιοπραγίες, επιθέσεις, εξυβρίσεις κ.α.

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εφοριακών: «Είμαστε ο σάκος του μποξ που εκτονώνονται οι φορολογούμενοι όταν αισθάνονται ότι αδικούνται»

- Advertisement -

«Οι πολίτες για να εκδηλώσουν την αγανάκτησή τους στις πολιτικές λιτότητας και την υπερφορολόγηση ξεσπούν στους εργαζόμενους στις ΔΟΥ” τόνισε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΔΟΥ Ρένα Υφαντή η οποία επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης την ΔΟΥ Κοζάνης μαζί με το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ από την Αθήνα. Η κ. Υφαντή αναφερόμενη στις προτάσεις που κατέθεσε η Ομοσπονδία Εφοριακών στην Κυβέρνηση για προστασία των εργαζομένων του κλάδου, τόνισε πως πρέπει να τοποθετηθούν μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων στις εισόδους των ΔΟΥ, συχνή περιπολία από αστυνομικούς και όπου επιτρέπεται μόνιμη φύλαξη, λήψη μέριμνας για τα θύματα και τις οικογένειές συναδέλφων που έχουν δεχθεί επιθέσεις, αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες των επιθέσεων και ολοκλήρωση της μηχανογράφησης για διεκπεραίωση όλων των συναλλαγών με το κοινό ηλεκτρονικά.

«Τα φαινόμενα βίας δεν είναι ασυνήθιστα στις υπηρεσίες μας. Δυστυχώς αρκετά συχνά αποτελούν καθημερινότητας μας. Πετύχαμε την αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες των επιθέσεων σε δημόσιους υπαλλήλους που για χρόνια διεκδικούσαμε και καταθέσαμε μετά το γεγονός της Κοζάνης νέες προτάσεις για να προστατευτούμε» δήλωσε η κ. Υφαντή. Η ίδια απαντώντας σε ερώτηση του «Χ» για το αν φοβούνται μείωση θέσεων εργασίας με την εφαρμογή της πλήρους εξυπηρέτησης των πολιτών ηλεκτρονικά, απάντησε πως «προφανώς και δεν φοβόμαστε γιατί εμείς ζητάμε οι συνάδελφοι αυτοί που θα απελευθερωθούν από αυτές τις εργασίες που κάνουν τώρα να χρησιμοποιηθούν σαν ελεγκτές γιατί το προσωπικό των ελέγχων δεν επαρκεί. Έχουμε πάρα πολλές εργασίες τις οποίες δεν προλαβαίνουμε να τις κάνουμε καθώς ασχολούμαστε με τις συναλλαγές με το κοινό»

Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ: Εξιλαστήριο θύμα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Τραμπουκισμούς, απειλές και βιαιοπραγίες σε καθημερινή βάση σε εργαζόμενους των ΔΟΥ της χώρας μας, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάϊδας με αφορμή την επίθεση στην ΔΟΥ Κοζάνης. «Το θέμα είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Οι δημόσιοι λειτουργοί καθημερινά κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Βρίσκονται στη δαμόκλειο σπαθί της κρίσης ακόμα και των πιο ψυχικά βεβαρημένων ατόμων της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Σαν συνδικαλιστικό κίνημα , σαν ΑΔΕΔΥ θα κάνουμε τα πάντα με προτάσεις που θα καταθέσουμε στους αρμόδιους υπουργούς για να προστατεύσουμε τους συναδέλφους και να εκμηδενίσουμε από τούδε και στο εξής αντίστοιχα γεγονότα» τόνισε ο κ. Πάιδας.

Γενικός Γραμματέας ΑΔΕΔΥ: Οι επιθέσεις στους δημοσίους υπαλλήλους από πολίτες εδράζονται σε φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού

«Καλούμε το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του και να προστατεύσει τους εργαζόμενους στο δημόσιο” δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης ο οποίος στην συνέντευξη τύπου τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι επιθέσεις που παρατηρούνται σε δημοσίους υπαλλήλους και σε ορισμένες περιπτώσεις επικροτούνται από πολίτες και «εδράζονται σε φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού! Σκοπίμως το πολιτικό σύστημα καλλιεργεί ότι δήθεν για τις αγκυλώσεις τις γραφειοκρατικές φταίνε οι υπάλληλοι που εφαρμόζουν τους νόμους και όχι αυτοί που τους ψηφίζουν. Καλούμε το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του και να προστατέψει του εργαζόμενους στο δημόσιο, στη δουλειά τους. Η πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα εδώ και τώρα. Δεν φτάνουν τα ευχολόγια μόνο»

Πρόεδρος ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κοζάνης: Στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση πως η ασφάλεια των εργαζομένων στο δημόσιο πρέπει να αποτελέσει κύρια προτεραιότητά της

“Η προστασία τη υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στο δημόσιο θα πρέπει να είναι κύριο μέλημα της Κυβέρνησης” δήλωσε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Δαλαγιώργος. Ο κ. Δαλαγιώργος εξέφρασε για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση του φορέα στους εργαζόμενους της ΔΟΥ Κοζάνης και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

«Να καταστίσουμε σαφές ότι η δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων είναι στοιχειώδες καθήκον μιας ευνοούμενης πολιτείας» τόνισε ο κ. Δαλαγιώργος.

Μοιραστείτε την είδηση