Σοβαρές ενστάσεις της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για το Εδαφικό Σχέδιο Δυτικής Μακεδονίας- Μέχρι τις 30 Απριλίου οι τελικές θέσεις για την εφαρμογή στα Επιχειρησιακά

1 Min Read

Σοβαρές ενστάσεις θα καταθέσει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Εδαφικό Σχέδιο Δυτικής Μακεδονίας. Το Δ.Σ. της ΠΕΔ συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης όπου μετά από συζήτηση αυτό που αποτυπώθηκε είναι πως η ΠΕΔ θεωρεί το κείμενο του Εδαφικού Σχεδίου γενικόλογο, το οποίο δεν παρέχει αξιόπιστη εναλλακτική αναπτυξιακή  στρατηγική για την περιοχή ενώ δεν υπάρχει και συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στα αποφασιστικά όργανα προγραμματισμού  και υλοποίησης του Σχεδίου Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Παράλληλα κρίνεται πως το Εδαφικό Σχεδιο δεν απαντά  με σαφή τρόπο σε ζητήματα όπως οι  αποκαταστάσεις αλλά και στο ρόλο της ΔΕΗ.

- Advertisement -

Η ΠΕΔ θα επεξεργαστεί ένα κείμενο που θα κατατεθεί την Παρασκευή (ημέρα που λήγει η διαβούλευση) ενώ μέχρι τις 30 Απριλίου σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας καθώς και το ΕΚΕΤΑ θα καταθέσει ολοκληρωμένη άποψη τόσο για το Εδαφικό Σχέδιο όσο και για το πως αυτό θα πρέπει να εξειδικευθεί στα Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση