Σούπερ μάρκετ και τοπικοί παραγωγοί στο ίδιο τραπέζι- Συζήτησαν τη δυνατότητα τοποθέτησης τοπικών προιόντων στα ράφια

6 Min Read

Ιδιαίτερα θετικές ήταν οι εντυπώσεις που άφησε η εκδήλωση B2B επαγγελματικών συναντήσεων, που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης με την Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης, μεταξύ επιχειρηματιών- παραγωγών τοπικών προϊόντων και στελεχών των σούπερ μάρκετ, ώστε να προωθηθούν οι μεταξύ τους συνεργασίες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 32 τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών  και 8 σούπερ μάρκετ.

- Advertisement -

Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα με τα σούπερ μάρκετ να δείχνουν διαθέσιμα σε συμφωνίες αρκεί να εκπληρώνονται οι απαραίτητες προυποθέσεις.

O «Xρόνος» βρέθηκε στην εκδήλωση και κατέγραψε τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων αλλά και των διοργανωτών.

Λάζαρος Μαλούτας: Μονόδρομος η εξωστρέφεια

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας που βρέθηκε στην εκδήλωση ανέφερε:

Η εκδήλωση είναι ένα από τα βήματα στην προσπάθεια προώθησης τοπικών προϊόντων, στα σουπερμάρκετ και στις αγορές. Η πρώτη συνάντηση έγινε με τα σουπερμάρκετ, έπειτα με παραγωγούς. Βγάλαμε το έντυπο το οποίο μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ πήγε σε όλα τα σπίτια για να μπορέσουν οι πολίτες να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και να τα ζητούν στα σουπερμάρκετ ώστε να αρχίσει η προώθηση. Σήμερα (την Τετάρτη) διοργανώθηκε στη βιβλιοθήκη αυτή η πολύ επιτυχημένη συνάντηση όπου έφερε σε απευθείας επαφή παραγωγούς με υπεύθυνους των σουπερμάρκετ. Η ανταπόκριση τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Είναι μονόδρομος!

Υπάρχει προγραμματισμός για να συνεχιστούν αυτές οι δράσεις. Ευελπιστούμε σε όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή και όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Κώστας Κυριακίδης, Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης:Ικανοποίηση για τη συμμετοχή

Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί υπήρξε μεγάλη παρουσία όσων αφορά τα στελέχη των σουπερμάρκετ. Να αναφέρω ότι έχουν έρθει σουπερμάρκετ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι λεγόμενοι αγοραστές προϊόντων των αλυσίδων και πολύ μεγάλη παρουσία των τοπικών παραγώγων , αυτό δείχνει την ανάγκη προώθησης των τοπικών προϊόντων. Η εκδήλωση μπορώ να πω ήταν περιχυμένη, θα ακολουθήσουν και άλλες. Σήμερα έγινε η πρώτη γνωριμία, θα ακολουθήσουν και άλλες. Όποιος επιχειρηματίας θέλει το κάτι παραπάνω θα μπορεί να επικοινωνεί με τα στελέχη που γνώρισε σήμερα και αυτό που ευελπιστούμε είναι να αρχίσουν κάποιες συνεργασίες των τοπικών επιχειρήσεων που λείπανε. Ελπίζουμε τα τοπικά μας προϊόντα, γνωρίζοντας την ποιότητα τους, να ταξιδέψουν στα σουπερμάρκετ ολόκληρης της χώρας.

4G – Αποξηραμένα Φρούτα και Λαχανικά- Παραγωγός

Η Φωτεινή Παφίλη εκ μέρους της επιχείρησης μας ανέφερε:

Έχουμε διάφορα προϊόντα, φρούτα χωρίς ζάχαρη και λαχανικά χωρίς συντηρητικά, μείγμα λαχανικών, σνακ. Είναι μια πολύ καλή λύση για τη νοικοκυρά για να μπορεί να μαγειρεύει εύκολα, υγιεινά και γρήγορα. Η πρώτη ύλη προσπαθούμε να είναι από την περιοχή πχ. μήλα από τους Πύργους, Ροδάκινα από το Βελβεντό και τη Βέροια, λωτούς από τη Σκύδρα.

Είναι μια πολύ καλή κίνηση αυτές οι συναντήσεις. Είναι καλό να μας γνωρίσουν τα καταστήματα της περιοχής γιατί ο κόσμος έχει μπει στη διαδικασία να επιλέγει τοπικά και ελληνικά προϊόντα . Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να συνεχιστεί και με άλλες δράσεις έτσι ώστε να προωθηθούν οι τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες με πολύ κόπο προσπαθούν να βγάλουν κάτι πολύ καλό για την περιοχή μας.

Καλλιόπη Σεμερτζίδου και ΣΙΑ ΟΕ

Είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία που πήρε ο Δήμος Κοζάνης, να μας φέρει εμάς τους παραγωγούς με τα σουπερμάρκετ. Είναι ένα βήμα να πάμε στο επόμενο στάδιο. Χρειαζόμαστε λίγο στήριξη. Αυτό έκανε ο δήμος. Οι παραγωγοί ήταν αρκετοί, τα προϊόντα είναι άριστα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα υπόλοιπα προϊόντα των σουπερμάρκετ. Θα θέλαμε πολύ και άλλες δράσεις δράσεις και συναντήσεις ακόμη και με άλλου είδους καταστήματα.

Κοκκαλιάρης – Τσίπουρο 11

Ο Βικτωρ Κοκκαλιάρης εκ μέρους του «Τσίπουρου 11» μας είπε:

Είμαστε το πρώτο αποστακτήριο και εμφιαλωτήριο στο νομό Κοζάνης με την ονομασία 11. Το όνομα του προκύπτει από το τραγούδι της Κοζάνης “έντεκα”μια νεοσύστατη επιχείρηση (4 χρόνια ) στη  Νέα Νικόπολη Κοζάνης. Το τσίπουρο αγαπήθηκε από τον κόσμο της Κοζάνης. Πλέον αρχίσαμε δραστηριότητα τόσο στο εξωτερικό όσο και στα νησιά μας.

Η δράση είναι πολύ καλή γιατί αναδεικνύονται τα προϊόντα του τόπου μας. Τέτοια πράγματα θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά και από τον δήμο και από την περιφέρεια διότι έχουμε πολύ καλά προϊόντα και επιχειρήσεις στην Κοζάνη.

Παπαδόπουλος Βασίλης – Παραδοσιακά ζυμαρικά

Δραστηριοποιούμαστε στα Πετρανα Κοζάνης από το 2004, παράγουμε 40 κωδικούς στα ζυμαρικά και όλα αυτά με διάφορους συνδυασμούς γεύσεων μανιτάρια, τσουκνίδα, λαχανικά και όλα από παράγωγους της περιοχής μας.

Αυτή η δράση μας βοήθησε για να γνωρίσουμε τους διευθυντές των μεγάλων σουπερμάρκετ της περιοχής μας που μπορεί να μας οδηγήσει σε μια καλή συνεργασία. Τα πράγματα είναι θετικά!

Απαζίδης Παναγιωτης εκπρόσωπος Μασούτη

Ήρθαμε για να μάθουμε κάποια πράγματα για τα τοπικά προϊόντα Κοζάνης. Οι παραγωγοί μας συστήθηκαν, θέλουν να ενταχθούν στα σουπερμάρκετ μας και να αναπτυχθούν σε ένα πολύ θετικό κλίμα . Μιλήσαμε με πάρα πολλούς παραγωγούς. Η εταιρεία μας είναι ανοιχτή στο να εντάξει κάποια τοπικά προϊόντα στα ράφια των σουπερμάρκετ μας έπειτα από κάποιες συζητήσεις. Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε με τον οποιονδήποτε.

Της Αργυρώς Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση