“Σπάει ρεκόρ” η συμμετοχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα μαθήματα με τηλεκπαίδευση-«Δεν θα χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος» δηλώνει ο Αντιπρύτανης Ν. Σαριαννίδης

3 Min Read

Μπορεί η διδασκαλία των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να γίνεται με δυσκολίες λόγω κορωνοϊού όμως η διοίκηση του ιδρύματος είναι πολύ ευχαριστημένη από την συμμετοχή των φοιτητών στα μαθήματα. Ο κορωνοϊός φαίνεται πως έφερε πιο «κοντά» στο πανεπιστήμιο τους φοιτητές αφού σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Νίκο Σαριαννίδη, τα ποσοστά συμμετοχής τους στα μαθήματα είναι πολύ υψηλά.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου πως για τα τμήματα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας όλα τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση. Το ίδιο ισχύει και για τα τμήματα της Καστοριάς (μέχρι 5 Νοεμβρίου). Στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο αναστέλλει και την λειτουργία όλων των εργαστηριακών μαθημάτων και αυτό λόγω του ότι η ΠΕ Κοζάνης θα βρίσκεται στο «κόκκινο» έως τις 6 Νοεμβρίου. Στα Γρεβενά τα μαθήματα γίνονται και εκεί με τηλεκπαίδευση σε αντίθεση με την Φλώρινα όπου δεν υπάρχουν προβλήματα και τα μαθήματα γίνονται δια ζώσης και με μάσκα όπως προβλέπεται.

 

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων και η εικόνα επιδείνωσης της πανδημίας ανησυχούν το ίδρυμα

«Υπάρχει μια ανησυχία για την αναστολή των εργαστηρίων και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να πάρουμε ανάλογη απόφαση για περαιτέρω διάστημα. Όμως θέλω να διαβεβαιώσω πως καμία ώρα δεν θα χαθεί και πως όλα τα μαθήματα θα αναπληρωθούν μέχρι και την τελευταίο λεπτό. Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Διοίκησης να μην υποβαθμιστεί σε καμία περίπτωση η ποιότητα και η ποσότητα της παροχής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης» τονίζει μιλώντας στον «Χ» ο Αντιπρύτανης Νίκος Σαριαννίδης.

Ο ίδιος προσθέτει πως αν συνεχιστεί η αναστολή τότε θα πρέπει να συνεδριάσει η Σύγκλητος και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας να αναζητηθούν άλλες λύσεις για να μην χαθεί το εξάμηνο και η εξεταστική. «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουν μαθήματα ακόμη και τα μαθήματα επιλογής δια ζώσης. Το ακαδημαϊκό ημερολόγιο είναι συγκεκριμένο και όπως πέρυσι που είχαμε πάρει ανάλογες αποφάσεις για την εξεταστική θα κάνουμε και φέτος αν η πανδημία κρατήσει έως τον Φεβρουάριο. Ξαναλέω όμως πως η Διοίκηση δεν θα κάνει εκπτώσεις και πως καμία ώρα δεν θα χαθεί» υπογραμμίζει ο Αντιπρύτανης.

 

Σωκράτης Μουτίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση