Σπάρτακος: Να δοθούν δωρεάν θέσεις σπουδών στο Ι.Ι.Ε.Κ της ΔΕΗ

3 Min Read

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη απέστειλε ο “Σπάρτακος” με στόχο να παρέμβει ώστε να  δοθούν δωρεάν θέσεις σπουδών στο Ι.Ι.Ε.Κ της ΔΕΗ.

Αναλυτικά η επιστολή

Ως πρώτος πολίτης της Περιφέρειάς μας θα γνωρίζεται πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών σε συνδυασμό με την εμφάνιση και έξαρση της πανδημίας αλλά και σε απόλυτη σύνδεση με το μείζον θέμα της μετάβασης στη Μετά – Λιγνίτη εποχή (για την οποία το Συνδικάτο έχει, εξ αρχής, εκφράσει την αντίθεσή του), έχουν φέρει την περιοχή μας σε ένα πολύ ζωτικό και κρίσιμο σημείο.

Σε ένα σημείο που θα μπορούσε, κάλλιστα, να χαρακτηριστεί «σημείο μηδέν».

Μέσα σε πολύ λίγο χρόνο οι εξελίξεις, σε ό,τι έχουν να κάνουν με την απολιγντιοποίηση, υπήρξαν καταιγιστικές με τους εργαζόμενους και τους πολίτες να βιώνουν αβεβαιότητα, ανασφάλεια και ανησυχία.

Ως συνδικάτο, τόσο δια ζώσης όσο και μέσα από τις ανακοινώσεις μας, σας έχουμε μεταφέρει τις θέσεις του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για τις συνέπειες που θα έχει η βίαιη μετάβαση στη «νέα εποχή» αλλά και τις προτάσεις μας σχετικά με το πώς μπορούμε να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε μία ομαλή μετάβαση με αναπτυξιακές προοπτικές.

Στην παρούσα φάση, εκείνο που προέχει είναι να διασφαλίσουμε τα περισσότερο «απτά» και σημαντικά πράγματα που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας.

Ένα από αυτά είναι και οι σχολές Ι.Ι.Ε.Κ της ΔΕΗ που λειτουργούν στο χώρο του ΑΗΣ Καρδιάς και προσφέρουν μία πρότυπη, πρωτοποριακή και πολύ σημαντική εκπαίδευση με «προίκα» την τεχνογνωσία εμπειρότατου προσωπικού της επιχείρησης. Την ίδια ώρα θα ήταν πολύ σημαντικό να εξεταστεί και το ζήτημα της χορήγησης πιστοποιητικών ειδικοτήτων, πράγμα το οποίο θα «εκτόξευε» το κύρος των Σχολών.

Ως ελάχιστη ένδειξη καλής πρόθεσης αλλά και «ανταπόδοσης» θεωρούμε πως είναι σημαντικό να επιλεγεί ένας ικανοποιητικός αριθμός σπουδαστών που θα φοιτήσουν δωρεάν στο  Ι.Ι.Ε.Κ και προς αυτή την κατεύθυνση ζητούμε την παρέμβασή σας.

Δεν πρόκειται απλά για ένα αίτημα του Συνδικάτου αλλά για μία αυτονόητη και δίκαιη πράξη που αξίζουν (με το παραπάνω) τα παιδιά ενός τόπου που έδωσε τα πάντα για τον εξηλεκτρισμό και την ανάπτυξη της χώρας.

Είμαστε σίγουροι πως η πρότασή μας θα συναντήσει την συμφωνία  σας ώστε να προχωρήσει άμεσα το ζήτημα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις σχετικές σας ενέργειες.

 

         Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. Ε.Η.Ε ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

             Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Μόσχος Μόσχου                                        Αθανάσιος Μάστορας

 

Μοιραστείτε την είδηση