Σπόροι κάνναβης: περιήγηση στον κόσμο τους

3 Min Read

Μέσα στην μεγάλη οικογένεια των προϊόντων κάνναβης, ξεχωρίζει μία κατηγορία που παρουσιάζει εξαιρετική ανάπτυξη στην εποχή μας, και είναι αυτή των σπόρων κάνναβης.

Με αρχαία ιστορική προέλευση, φτάνουν στις μέρες μας, αποτελώντας μία πηγή ισορροπημένης διατροφής με υψηλά θρεπτικά χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα συνεισφέρουν θετικά στην αντιμετώπιση σειράς παθήσεων.

Έτσι, και σύμφωνα με έρευνες, οι σπόροι κάνναβης αναδεικνύονται σε έναν φυσικό σύμμαχο του ανθρώπου, για μια υγιεινή ζωή.

Οι δύο βασικές υποκατηγορίες των σπόρων, τους κατατάσσουν στους θηλυκούς και αυτόματους.

Οι θηλυκοί σπόροι είναι το αποτέλεσμα μιας παραγωγικής διαδικασίας, που αποκλείει τους αντίστοιχους αρσενικούς. Ο λόγος είναι ότι τα θηλυκά φυτά παρουσιάζουν συντριπτικά υψηλότερες αποδόσεις στις θρεπτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες, σε σχέση με τα αρσενικά, περιέχοντας μεγαλύτερο ποσοστό της κανναβιδιόλης (CBD), της ουσίας δηλαδή της κάνναβης που παρέχει πολλαπλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, χωρίς ψυχοδραστικές ιδιότητες.

Η δεύτερη κατηγορία των αυτόματων σπόρων κάνναβης, έχουν υβριδική προέλευση, είναι εξ’ ορισμού θηλυκοί και εμφανίζουν εντυπωσιακές αρωματικές ιδιότητες.

Η υψηλή θρεπτική τους αξία, φαίνεται από το γεγονός ότι αποτελούν μία πλούσια πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων. Παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για μια υγιεινή διατροφή.

Η συμβολή τους όμως δεν εξαντλείται μόνο στην διατροφική διαδικασία, αλλά επεκτείνεται και στη θεραπευτική διαφόρων παθήσεων.

Γνωρίζουμε πλέον από την επιστημονική έρευνα, την θετική επίδραση των σπόρων, στον περιορισμό των καρδιακών παθήσεων, λόγω της ύπαρξης οξέων που συμβάλλουν σε αυτό.

Η θεραπευτική τους αξία, επεκτείνεται σε μια σειρά παθήσεων που σχετίζονται με το αναπνευστικό, όπως το άσθμα και η ιγμορίτιδα, και συνεχίζει σε δερματολογικές παθήσεις, στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος, του πεπτικού συστήματος, την αντιμετώπιση της χοληστερόλης και ο κατάλογος καθημερινά εμπλουτίζεται.

Είναι πολύ σημαντικό να προσεχθούν μια σειρά παραγόντων, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη καλλιέργεια των σπόρων, για να βλαστήσουν σωστά, παράγοντας δυνατά φυτά.

Όλοι οι ειδικοί προκρίνουν ως τον πιο καθοριστικό παράγοντα, την κατάλληλη θερμοκρασία, που συνήθως κυμαίνεται από τους 22ο έως τους 25ο και ακολουθεί το επίπεδο υγρασίας, ανάλογα πάντοτε με το είδος των σπόρων που θα καλλιεργηθούν.

Παράλληλα, παρουσιάζονται διάφοροι τρόποι που χρησιμοποιούνται για την βλάστηση των σπόρων, με διάφορες παραλλαγές και επίπεδα αποτελεσματικότητας.

Πριν ξεκινήσετε, όπως σε όλα τα πράγματα, ας προηγηθεί μια καλή έρευνα αγοράς, μεταξύ των πιστοποιημένων προμηθευτών, για να πάρετε υπεύθυνες πληροφορίες για τα προϊόντα και σαφείς οδηγίες για να προχωρήσετε στην καλλιέργεια και την μετέπειτα χρήση των σπόρων.

Η εταιρεία Hempoil, πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά σε προϊόντα κάνναβης, διαθέτει εξαιρετικές ποικιλίες σπόρων κάνναβης, τόσο θηλυκών, όσο και αυτόματων, φυσικά με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Προϊόντα αξιόπιστα και χρήσιμα στον ανθρώπινο οργανισμό για μια καλύτερη ζωή και αποτελεσματική προάσπιση της υγείας.

Μοιραστείτε την είδηση