Στ. Πέτσας: Θα στηρίξουμε τα σχέδια του προγράμματος «Α. Τρίτσης»

3 Min Read

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ώριμα επενδυτικά σχέδια θα υποβληθούν έως 31 Μαΐου που λήγει η ημερομηνία υποβολής τους στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αμέσως μετά την σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη. Υπογράμμισε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα ύψους 2,5 δις € εάν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να συμβάλλει ώστε ν αλλάξουν όψη οι τοπικές μας κοινωνίες».

Παρόντος του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη τόνισε ότι «δύο επενδυτικά σχέδια της Περιφέρειας που αφορούν τον πρωτογενή και τριτογενή τομέα ύψους 12,5 εκ ευρώ έχουν εγκριθεί» και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο με την αξιολόγηση κι άλλων προτάσεων έως την κάλυψη του ποσού των 30 εκ € ». Απαντώντας στα παράπονα πολλών αυτοδιοικητικών της περιοχής των οποίων τα έργα του προγράμματος “Α. Τρίτσης” έχουν περάσει το πλαφόν που έχει ορίσει το υπουργείο, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι θα μπορέσουμε να τους εξυπηρετήσουμε αρκεί να δείξουν την απαραίτητη ευελιξία που τους έχουμε προτείνει». Δήλωσε ότι εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης η κυβέρνηση θα στηρίξει με επιπλέον πόρους την περιοχή και ανακοίνωσε ότι «θα στηρίξουμε τις χρηματοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων των δήμων μέσα και από την ανακατανομή των ποσών από τα πλαφόν του προγράμματος “Α.Τρίτσης” άλλων δήμων της χώρας».

- Advertisement -

Στις συναντήσεις του με αντιπροσωπείες αγροτών κα συνεταιριστών όπου του έθεσαν το θέμα των καταστροφών που υπέστησαν οι δενδροκαλλιέργειές τους κατά την ανθοφορία από τον παγετό που επικράτησε στην περιοχή, δήλωσε ότι είναι σε γνώση της κυβέρνησης και θα υπάρξουν πρωτοβουλίες λέγοντας ότι «είναι θέμα ημερών το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί σε ανακοινώσεις για το τι θα συμβεί σε αυτές τις περιπτώσεις». Υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει στο Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τα αιτήματα των εκπροσώπων του λιανεμπορίου και της εστίασης για την επιπλέον οικονομική ενίσχυση των παραπάνω κλάδων και δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να σταθεί δίπλα στην περιοχή ικανοποιώντας και λύνοντας προβλήματα φέρνοντας ως παράδειγμα την παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας.

Νωρίτερα ο κ. Πέτσας πραγματοποίησε συνάντηση στο δημαρχείο Δεσκάτης με τον δήμαρχο Δημήτρη Κορδίλα ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε το δημαρχείο Γρεβενών όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη, τους αντιδημάρχους του δήμου και τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση, όπου εξέτασαν την πορεία ένταξης των έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Λίγο πριν αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη ο κ. Πέτσας είχε σύντομη συνάντηση στο δημαρχείο Κοζάνης με τον δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα.

Σπ. Κουταβάς- ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Μοιραστείτε την είδηση