Στα 75 εκ. ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2020 εν αναμονή κονδυλίων για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο

1 Min Read

Στα 75 εκ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το 2020, ο οποίος εγκρίθηκε στο σημερινό  Περιφερειακό Συμβούλιο.
Όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Γιούλα Γκατζαβέλη, πρόκειται για έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, προσχέδιο του οποίου είχε υποβληθεί απο την προηγούμενη αρχή.
Σε ότι αφορά στην αναπτυξιακή του διάσταση, η κ. Γκατζαβέλη ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια τροποποιήσεών του.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης σημείωσε πως το 2020 είναι η χρονιά, που ουσιαστικά η περιοχή εισέρχεται στη μεταλιγνιτική περίοδο πρόσθέτοντας πως “αναμένουμε από την κυβέρνηση το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, από τη ΔΕΗ τον Ειδικό Στρατηγικό Σχεδιασμό καθώς και το σχέδιο για τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας. Μετά από αυτά, τα μεγέθη θα είναι εντελώς διαφορετικά, θα υπάρχουν νέες παραδοχές, που θα τις ενσωματώσουμε στον προυπολογισμό, μόλις θα έχουμε τις προθέσεις της Ε.Ε., της κυβέρνησης και της ΔΕΗ”.

- Advertisement -

Ο κ. Κασαπίδης πρόσθεσε επίσης πως υπάρχει δέσμευση του Πρωθυπουργού για ενίσχυση της Δυτικής Μακεδονίας λόγο της μετάβασης και τόνισε ότι το Ειδικό Αναπτυξιακό θα προέλθει από μια πολυυπουργική επιτροπή υπό την Προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία και θα συνεδριάσει έως τα Χριστούγεννα, όποτε και θα έχουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Μοιραστείτε την είδηση