Στα δικαστήρια Δήμος Κοζάνης και φιλοζωικές για τα αδέσποτα

2 Min Read

Για τις 19 Ιουνίου του 2018 αναβλήθηκε η εκδίκαση των κατηγοριών για τις συνθήκες διαβίωσης στο Καταφύγιο Αδεσπότων του Δήμου Κοζάνης, που προέκυψαν μετά από καταγγελίες του φιλοζωικού σωματείου Αγγίζωο αλλά και της ΠΦΠΟ (Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία). Κατηγορούμενοι για «παράβαση αρ. 16 περ. α Ν.4039/12 κατ’ εξακολούθηση (δια παραλείψεως τελεσθείσα)» από το 2014 έως το 2016, είναι η τότε αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Τασοπούλου, αλλά και οι δύο κτηνίατροι που συνεργάζονταν με τον Δήμο Κοζάνης.
Όπως τότε είχαν καταγγείλει τα σωματεία οι συνθήκες είχαν οδηγήσει στο θάνατο 130 σκυλιών σε μια περίοδο 5-6 μηνών, που αποδεικνυόταν μέσω φωτογραφικού υλικού, που συγκέντρωνε ο τότε υπάλληλος του Καταφυγίου και σημερινός Πρόεδρος του Αγγίζωο.
Από την πλευρά της η δημοτική αρχή από την αρχή επεσήμανε πως οι συνθήκες στο Καταφύγιο ήταν οι καλύτερες δυνατές και πως όλα γινόταν σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Το τι ακολούθησε είναι γνωστό καθώς το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις με το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και την κα Τασοπούλου να καταγγέλουν στοχοποίηση και ακραίες συμπεριφορές από φιλόζωους και να κατατίθενται μηνύσεις που θα εκδικαστούν σύντομα.
Σήμερα στο δικαστήριο βρέθηκαν για να συμπαρασταθούν στην κα Τασοπούλου και τους 2 κτηνιάτρους ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής ενώ παρέστησαν και μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων.
Τελικά η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Αγγίζωο λόγω αδυναμίας παράστασης του δικηγόρου τους.

Μοιραστείτε την είδηση