Στα Δημοτικά Συμβούλια οι εισηγήσεις για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης περιοχών αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο- Θα ζητηθεί αυστηροποίηση μέτρων στην Καστοριά

2 Min Read

Μετά από μια πολύωρη διαδικασία το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τελικά πως θα αναμένει τις τελικές θέσεις των  Δημοτικών Συμβουλίων Βοίου, Καστοριάς, Άργος Ορεστικού και Νεστορίου (που πλήττονται για την ώρα περισσότερο)  ώστε να εισηγηθεί με τη σειρά του την κήρυξη  κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας στην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.  Δεν λήφθηκε καμία απόφαση για τη Μεσοποταμία, όπως αναμενόταν.

Διαφώνησε η παράταξη της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου που ζήτησε να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη ο Δήμος Βοίου και η ΠΕ Καστοριάς.

Προηγήθηκε μεγάλη κουβέντα  για το αν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ισοδύναμο της καραντίνας με τον Περιφερειάρχη να υποστηρίζει τελικά  πως στην παρούσα κατάσταση είναι το ίδιο ενώ εκφράστηκε και η άλλη άποψη πως είναι διαφορετικά μέτρα.

Oι Δήμαρχοι της Καστοριάς ανέφεραν πάντως πως είναι αδύνατο να υποστηρίξουν οι Δήμοι τους πλήρη καραντίνα αλλά είναι υπερ της αυστηροποίησης των μέτρων και της ενίσχυσης του νοσοκομείου, προσθέτοντας πως μπορεί να επανεξεταστεί το ζήτημα σε 2-3 μέρες.

Παράλληλα ειπώθηκε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν το μέτρο θα έχει αποτέλεσμα για την ενίσχυση των νοσοκομείων.

Θα ζητηθεί αυστηροποίηση μέτρων ενώ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης θα ζητήσει την αναστολή  των εργασιών της Πτολεμαίδας 5 για 15 μέρες.

Η αναλυτική απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο.

Μοιραστείτε την είδηση