Στα επόμενα 2-3 χρόνια η ΔΕΗ θα ξεκινήσει την κατασκευή 2,5 Γιγαβάτ φωτοβολταϊκών στα παλιά λιγνιτικά πεδία

2 Min Read

Η ΔΕΗ θα μπορεί να ξεκινήσει σε δύο με τρία χρόνια την κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 2,5 Γιγαβάτ στα λιγνιτικά πεδία που θα κλείσει λόγω της απολιγνιτοποίησης. Τα έργα αυτά θα στηρίξουν τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας μέχρι η κυβέρνηση και η τοπική κοινωνία να «τρέξουν» το νέο σχέδιο για την οικονομία των περιοχών.

Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης σε συνέντευξη που έδωσε στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Στάσσης λέει ακόμα, σχετικά με τη διακηρυγμένη διείσδυση της εταιρείας στις ΑΠΕ: «Ανακοινώσαμε έναν στόχο, να αναπτύξουμε έργα επιπλέον ισχύος 1,5 Γιγαβάτ στα επόμενα χρόνια.

Παρά το ότι η ΔΕΗ είχε πολύ μικρή παρουσία στις ΑΠΕ, μέσω της θυγατρικής της, τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες,  διαθέτει μία μικρή «κληρονομιά» με έργα 4.500 Μεγαβάτ που βρίσκονται στο στάδιο των αιτήσεων και σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Σε αυτά προσθέσαμε καινούργιες αιτήσεις 1.500 Μεγαβάτ. Ήδη η ΔΕΗ έχει ένα χαρτοφυλάκιο έργων 6 Γιγαβάτ. Έχει ένα «φυτώριο» έργων από τα οποία θα ωριμάζουν έργα για να επενδύσουμε. Μόνο φέτος ξεκινάμε την κατασκευή 250 Μεγαβάτ κι ενώ έχουμε σε λειτουργία 150 Μεγαβάτ. Ήδη προκηρύξαμε διαγωνισμό για την κατασκευή των πρώτων.

Η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» θα τρέξει τα μισά έργα μέσα από οργανική ανάπτυξη και τα άλλα μισά με εταίρους και συνεργασίες».

Μοιραστείτε την είδηση