Στα όριά του η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κοζάνης λόγω COVID-19 -Πρόεδρος εργαζομένων: «Χορτάσαμε από χειροκροτήματα, ήρθε η ώρα για προσλήψεις στην υγεία και μονιμοποιήσεις προσωπικού»

2 Min Read

Ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 κατέγραψε η ΠΕ Κοζάνης την εβδομάδα που πέρασε αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ο αριθμός των θετικών σε κορωνοϊό άγγιξε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τους 140 εκ των οποίων οι 119 βρέθηκαν στην ΠΕ Κοζάνης. Ο αριθμός αυτός δικαιολογεί και τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν στους πέντε δήμους της ΠΕ Κοζάνης και ισχύουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου, εκτός και αν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επεκτείνει τους περιορισμούς.

Στα όριά της η Παθολογική Κλινική του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης

- Advertisement -

Τα αδύνατα δυνατά κάνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για να περιθάλψει τους ασθενείς που γέμισαν την παθολογική κλινική. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Εργαζομένων του νοσοκομείου Δημήτρη Ντέντη «το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Προφανώς και χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις ειδικά τώρα. Το ευτύχημα είναι πως δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στο προσωπικό.

Η έξαρση στην Π.Ε. Κοζάνης είναι δεδομένη με αποτέλεσμα ο αριθμός των εισερχόμενων πολιτών ως ύποπτα κρούσματα να δυσχεραίνουν τη λειτουργία της κλινικής καθώς αυτή έχει φτάσει στα όρια της. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να υπάρξει φθίνουσα πορεία».

O Πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου Δημήτρης Ντέντης

Χαρακτηριστική η ανάρτηση γιατρού της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναφέρει «Παθολογική ώρα μηδέν κι ο θεός βοηθός». Συγκεκριμένα στην κλινική νοσηλεύονται 12 ασθενείς θετικοί στον ιό και 10 ύποπτα κρούσματα με τους νοσηλευόμενους στο σύνολό τους να φτάνουν τους 44 την ώρα που καθημερινά συνεχίζονται οι ιχνηλασίες και οι δειγματοληψίες.

Από τα 119 κρούσματα που κατεγράφησαν την εβδομάδα που πέρασε στην ΠΕ Κοζάνης, 97 εντοπίζονται στον Δήμο Κοζάνης, 14 στο Δήμο Εορδαίας, δύο στο Δήμο Βοΐου, πέντε στον Δήμο Σερβίων και μόλις ένα στον Δήμο Βελβεντού.

Στις 15 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι του Μαμάτσειου θα συμμετέχουν στην απεργία που θα γίνει στην Αθήνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας. «Χορτάσαμε από χειροκροτήματα ήρθε η ώρα για προσλήψεις στην υγεία και μονιμοποιήσεις προσωπικού» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ντέντης στον «Χ».

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση