Στα όρια τους οι γιατροί στη ΜΕΘ Κοζάνης- Για εξοντωτικά ωράρια κάνει λόγο η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ.

3 Min Read

Στα όρια τους είναι οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιούν περισσότερες από 10 εφημερίες το μήνα  με δύσκολα  ωράρια, έχοντας φτάσει στα όρια της υπερεξόντωσης.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να θέτουν συνεχώς το ζήτημα της υποστελέχωσης της ΜΕΘ, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια λύση παρά τις  επίμονες παρεμβάσεις και καταγγελίες της Ομοσπονδίας και του προσωπικού του Νοσοκομείου προς την 3η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

- Advertisement -

Οπως χαρακτηριστικά γνωστοποιήθηκε από το Διευθυντή της ΜΕΘ, συνεχίζει να λειτουργεί με μόλις 2 εντατικολόγους και 1 ιατρό αναισθησιολόγο εδώ και 2 χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ιατροί προκειμένου να καλύψουν το πρόγραμμα εφημερίων να κάνουν πάνω από δέκα εφημερίες το μήνα με εξοντωτικά ωράρια. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα ο ένας εκ των 2 εντατικολόγων πρόκειται να διοριστεί σε ΜΕΘ άλλου Νοσοκομείου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την  άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, καθώς η ΜΕΘ στην Κοζάνη καλύπτει ανάγκες για όλη την περιφέρεια.

Κινητοποιήσεις 25 και 26 Ιανουαρίου

Να σημειώσουμε πως για τα θέματα υγείας στην περιοχή, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, με το πρώτο  ραντεβού να είναι για την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα.

Σε αυτές θα συμμετάσχει και η ομάδα γονέων «Υπερασπίσου το παιδί», που πριν λίγο καιρό είχε πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο για το θέμα της Παιδιατρικής.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμβιβαστούμε με μπαλώματα και απαιτούμε την πλήρη στελέχωση της κλινικής» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση συμπληρώνοντας πως «ως απάντηση η υφυπουργός υγείας μέσα από τη Βουλή ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης της κλινικής και ότι στην περιοχή μας υπάρχουν αρκετοί παιδίατροι και δεν χρειάζονται άλλοι. Ενώ ο υπουργός κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο δεν δεσμεύτηκε για τίποτα συγκεκριμένο όσον αφορά την στελέχωση του νοσοκομείου σε μόνιμο προσωπικό».

Οι γονείς δηλώνουν πως δεν θα μείνουν  θεατές στην υποστελέχωση των δομών υγείας της περιοχής «ένα πρόβλημα διαχρονικό με τραγικά αποτελέσματα για τις ζωές όλων μας».

 

Μοιραστείτε την είδηση