Στα… συρτάρια έβαλαν τα POS οι επαγγελματίες

1 Min Read

Τη διεύρυνση της λίστας των επαγγελμάτων που είναι υποχρεωμένα να διενεργούν συναλλαγές μέσω POS αποφάσισαν οι υπουργοί οικονομίας και οικονομικών. Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση το αργότερο μέχρι τις 11 Μαρτίου του 2018 επαγγέλματα που έχουν να κάνουμε με μεταφορές, επισκευές, αλλά και μεσιτικά γραφεία υποχρεούνται να διενεργούν συναλλαγές μέσω POS.

«O κόσμος ζητάει να πληρώνει ηλεκτρονικά», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου των λογιστών Βασίλης Μόσχος. Στο εμπόριο, σύμφωνα με τον κ. Μόσχο η χρήση POS έχει μεγαλύτερη εφαρμογή από ότι στις υπηρεσίες, με την ηλεκτρονική πληρωμή να είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας.

- Advertisement -

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία της Καθημερινής κάποιοι κλάδοι, όπως δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές κρατούν τα σκήπτρα της αποφυγής χρήσης των POS. 9 στους 10 δικηγόρους δεν χρησιμοποίησαν τα «μηχανάκια» τους,  όπως και 7 στους 10 λογιστές. Πολύ καλύτερα είναι τα πράγματα με τους γιατρούς  και τους οδοντιάτρους.

«Από τους μηχανικούς το POS έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα, καθότι δεν είναι αναγκαίο εφόσον για την άδεια και τις περισσότερες εργασίες που εκτελούν οι μηχανικοί, χρησιμοποιείται το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ μέσω του οποίου εκδίδεται διαταγή πληρωμής μέσω Εθνικής» εξηγεί η αρχιτέκτων μηχανικός Αννίτα Κουτσονάνου.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση