Στα τέλη του Σεπτέμβρη το ταξίδι του νικητή της δράσης του Δήμου Κοζάνης «Η Κοζάνη ταξιδεύει στον κόσμο»

2 Min Read

Ως μια ευκαιρία την οποία ο καθένας θα ήθελε να ζήσει για να συνδεθεί με το παρελθόν της Κοζάνης χαρακτήρισε το ταξίδι που κέρδισε ο νικητής του διαγωνισμού «Η Κοζάνη ταξιδεύει στον κόσμο» Μανώλης Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης θα ταξιδέψει στη Βιέννη στα τέλη του Σεπτέμβρη για να περιηγηθεί ανά τας οδούς και τας ρύμας της αυστριακής πρωτεύουσας που συνδέεται τόσο στενά με την Κοζάνη.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Το πρώτο ταξίδι γίνεται στα ίχνη της Χάρτας του Ρήγα. Η ιδέα, την οποία είχε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βασίλης Μυριανθόπουλος, βασίζεται στην παρουσία της Χάρτας του Ρήγα, μοναδικού κειμηλίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, αλλά και στην σπουδαία δράση της παροικίας των Κοζανιτών στη Βιέννη.

«Επιστροφή στο παρελθόν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της δράσης είπε το στέλεχος της Βιβλιοθήκης και ιστορικός Δρ. Δημήτρης Μυλωνάς, αναφερόμενος στο ιστορικό πλαίσιο και τη μεγάλη δράση της Κοζανίτικης παροικίας και τα σπουδαία ονόματά της, όπως Μαρκίδες Πούλιου και Γεώργιος Λασσάνης. Ο κ. Μυλωνάς που θα συνοδεύσει το νικητή του διαγωνισμού, μαζί με τον φωτορεπόρτερ Δημήτρη Στραβού που θα καλύψει το ταξίδι, παρουσίασε το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Βιέννη.

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός βασίστηκε σε ερωτήσεις που προέκυψαν από το έργο του Μιχάλη Πιτένη «Με την πένα σπαθί», ενώ το ταξίδι είναι μια χορηγία της ΕΠΑΔΥΜ.

Μοιραστείτε την είδηση