Στάση εργασίας και κάλεσμα σε συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Μαρτίου από το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κοζάνης

2 Min Read

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης ενημερώνει τα μέλη του και όλους τους εργαζόμενους, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ αποφάσισε στις 31-1-2022, την πραγματοποίηση Πανελλαδικών Δράσεων για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας που αφορούν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

Ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά), αποφασίστηκε η συγκεκριμένη δράση να πραγματοποιηθεί – με κοινή συγκέντρωση- την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων της Δυτικής Μακεδονίας στο Δημόσιο και τη συμμετοχή τους στην παραπάνω κινητοποίηση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κήρυξε στάση εργασίας από τις 12:00 μ.μ έως
τη λήξη του ωραρίου τους.

- Advertisement -

Είναι φανερό ότι τα ζητήματα της Παιδείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Τελευταία, έχουν ενταθεί με την ψήφιση αντιεκπαιδευτικών – αντιεργατικών νόμων που πλήττουν το «Δημόσιο Σχολείο» στον πυρήνα του, γι’ αυτό διεκδικούμε:

  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
  • Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία – Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά.
  • Αυξήσεις στους μισθούς.
  • Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στα σχολεία.
  • Κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
  • Τηλεκπαίδευση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα μέλη μας (Σωματεία – Σύλλογοι), να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Ενημερώνουμε ακόμη ότι την παραμονή της παραπάνω δράσης και συγκεκριμένα την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, κλιμάκιο στελεχών της ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κοζάνης θα επισκεφτεί εργαζομένους σε χώρους εργασίας, στη συνέχεια στις 14:00 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης (Παπαγιάννη 3, Κοζάνη) και τέλος στις 18:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Κοζάνης θα πραγματοποιήσει ενημέρωση συνδικαλιστικών στελεχών.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη από όλα τα σωματεία – συλλόγους, να παραβρεθούν στον χώρο της ενημέρωσης.

Μοιραστείτε την είδηση