Σταθερά τα δημοτικά τέλη και για το 2019 – Ενημέρωση για το θέμα του Λιαπείου στο δημοτικό συμβούλιο

4 Min Read

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και κυρίως το θέμα του Λιαπείου Κολυμβητηρίου, τα τέλη καθαριότητας, αλλά και ο εσωτερικός οργανισμός υπηρεσίας ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης το βράδυ της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου.
Η κατάσταση στο Λιάπειο
Ενημέρωση για το Λιάπειο και την θέρμανσή του έκανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, μετά από ερώτηση που υπέβαλε η δημοτική σύμβουλος Νούλα Τουμπουλίδου.
«Το Λιάπειο ήταν μια επιλογή μετά το κλείσιμο του κεντρικού Κολυμβητηρίου. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, καθώς το κολυμβητήριο δεν άνοιξε ποτέ και δε λειτούργησε ποτέ.

Όπως καταλαβαίνετε σε ένα κτήριο που δεν είχε λειτουργήσει ποτέ, ελλόχευαν πολλοί κίνδυνοι, είτε στον εξοπλισμό, είτε στις υποδομές. Το μόνο πρόβλημα είναι η θέρμανση, το οποίο ευελπιστούμε θα λυθεί και μέχρι το Δεκέμβριο το κτίριο θα είναι αυτόνομο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης.
Ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ τόνισε ότι υπάρχει συνεννόηση με την Κολυμβητική Ένωση, συμπληρώνοντας πως «φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά και για μας και για εκείνους».
Στα προβλήματα λειτουργίας του κολυμβητηρίου του Λιαπείου αναφέρθηκε ο Στ. Καζάνας Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ένωσης, τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της θέρμανσης.
Σκληρή κριτική άσκησε η Νούλα Τομπουλίδου η οποία σημείωσε πως οι επιλογές της δημοτικής αρχής έχουν οδηγήσει σε συρρίκνωση του αριθμού των παιδιών της Κολυμβητικής Ένωσης και έκανε λόγο για πολυγλωσσία από πλευράς Δήμου καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το μέλλον του κλειστού κολυμβητηρίου του ΔΑΚ.

«Παγώνουν» τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού

Δεν προβλέπονται αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Βαλαής. «Τα τέλη, έτσι όπως έρχονται να ψηφιστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν προβλέπουν αυξήσεις. Θα παραμείνουν στο ίδιο ύψος που ήταν και το 2018. Δεν κρίνουμε σκόπιμο να παρέμβουμε, οπότε θα κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο» ήταν τα λόγια του κ. Βαλαή.
Να σημειωθεί ότι τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού αφορούν σε κατοικίες, φιλανθρωπικά νοσηλευτικά ιδρύματα, καταστήματα και ξενοδοχεία.
Επέκταση προγράμματος διαλογής βιοαποβλήτων στην πηγή
Η επέκταση του προγράμματος διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων βρίσκεται στα «σκαριά» και αποτελεί την επόμενη φάση, όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Γρηγοριάδης. Στόχος είναι στο πρόγραμμα να ενταχθεί μία ακόμα μεγάλη γειτονιά της Κοζάνης, περίπου 250 νοικοκυριά, καθώς και μία πολύ μεγάλη τοπική κοινότητα του Δήμου, «δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τη γειτονιά και την κοινότητα, όμως μπαίνουν κάποια χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στο θέμα στην τοπική κοινότητα αυτή πρέπει να έχει πυκνή δόμηση και νεολαία. Το πρόγραμμα απευθύνεται στη νεολαία γιατί πιο εύκολα δέχεται αυτά τα νέα πράγματα τα οποία έχουμε να δώσουμε στο Δήμο και με πολύ μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να διαδώσουμε τους σκοπούς αυτού του προγράμματος σε αυτή».
Έγκριση τροποποίησης του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης
Στην έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης μετά από εισήγηση του γενικού γραμματέα Β. Μπουγιοτόπουλου. Αξίζει να σημειώσουμε πως ήταν η 4η φορά που το θέμα ήρθε στο συμβούλιο καθώς οι προηγούμενες αποφάσεις προσέκρουσαν σε ενστάσεις και στην Αποκεντρωμένη.
Για τροποποίηση χωρίς επαρκή διάλογο με τους εργαζομένους έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Χριστοφορίδης, με το Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη να απαντά πως ο διάλογος που προηγήθηκε ήταν εξαντλητικός καθώς το θέμα συζητείται εδώ και δύο σχεδόν χρόνια.

Μοιραστείτε την είδηση