Στη δεύτερη φάση των εργασιών περνά το Κολυμβητήριο 

2 Min Read

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης, ενέκρινε ομόφωνα τη δημοπράτηση της ενεργειακής αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου στο ΔΑΚ Κοζάνης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.490.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 24% και το έργο είναι ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο και το ΕΑΠ και αφορά σε ενεργειακή αναβάθμιση και διαρρυθμίσεις των εσωτερικών χώρων. Τη δεδομένη στιγμή αναμένεται ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει το έργο, το οποίο έχει αρχικό χρονοδιάγραμμα τους 24 μήνες, από την υπογραφή της σύμβασης.

Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθούν τα υφιστάμενα εξωτερικά πάνελ στέγης και πλαγιοκάλυψης με νέα σύγχρονων προδιαγραφών στο κυρίως κολυμβητήριο, θα γίνει εξωτερική θερμομόνωση κελύφους στα υπόλοιπα τμήματα κτιρίου, με τυποποιημένο και πιστοποιημένο σύστημα που αποτελείται από θερμομονωτικές πλάκες πετροβάμβακα και επίχρισμα. Θα αντικατασταθούν τα υφιστάμενα κουφώματα με θερμομονωτικά κουφώματα και ενεργειακούς υαλοπίνακες, θα αντικατασταθούν τα υφιστάμενα κυψελωτά πολυκαρβονικά φύλλα με νέα σύγχρονων προδιαγραφών. Θα αντικατασταθεί η πλακόστρωση του εσωτερικού δαπέδου του κολυμβητηρίου με νέες πλάκες και μόνωση από κάτω, ενώ θα αναβαθμιστούν τα υδραυλικά και τα ηλεκτρομηχανολογικά δίκτυα.

Επίσης θα γίνουν εσωτερικές διαρρυθμίσεις με σκοπό την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και την προσαρμογή στις προδιαγραφές ΑΜΕΑ και γενικώς στις προδιαγραφές της Γ.Γ Αθλητισμού. Θα γίνει πλήρης ανακαίνιση αποδυτηρίων και δημιουργία δεύτερης εξωτερικής εισόδου (δάπεδα, τοίχοι, W.C.,χρωματισμοί, δίκτυα κ.α.), των κοινόχρηστων W.C. κάτω από τις κερκίδες καθώς και του κτιρίου διοίκησης και των κοινόχρηστων χώρων.

Τέλος, θα δημιουργηθούν νέα W.C. ΑΜΕΑ κοινού στον κυρίως χώρο του κολυμβητηρίου, θα αντικατασταθούν τα καθίσματα στις κερκίδες, θα αντικατασταθεί και θα αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός πισίνας (Συστήματα ισοθερμικού καλύμματος πισινών, σχάρες υπερχείλισης, αντικυματικές διαδρομές, βατήρας εκκίνησης, σύστημα εκκίνησης ύπτιου κ.α.), θα τοποθετηθούν εξωτερικές κατακόρυφες και οριζόντιες υδρορροές και θα αντικατασταθεί η πλακόστρωση εξωτερικού δαπέδου στο νοτιοανατολικό τμήμα.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση