Στη Δυτική Μακεδονία ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

5 Min Read

Στη Δυτική Μακεδονία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου, βρέθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης και μίλησε στη συνεστίαση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεσε στην κυβέρνηση αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, όσων δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε, εμείς δίνουμε τη μάχη για να μη στοιχηθεί ο λαός πίσω από τους στόχους των μονοπωλίων, να βγει μπροστά και με τον αγώνα του, να βάλει στο επίκεντρο τις δικές του πραγματικές ανάγκες, τα δικά του δικαιώματα.
Δίνουμε τη μάχη παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά, στα σχολεία και τις σχολές, για να ανασυνταχθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, για να ενισχυθεί η κοινωνική συμμαχία σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, το άδικο σύστημά τους, γιατί εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική για το λαό μας.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει νομοσχέδιο, δεν υπάρχει μέτρο, εξαγγελία, πρωτοβουλία ή συμφωνία που η κυβέρνηση της ΝΔ ξεδιπλώνει την αντιδραστική της πολιτική, που να μην έχει από πριν στρώσει το έδαφος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε σκληρή κριτική στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο λέγοντας πως «όχι μόνο εκχωρεί «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο για να μπορεί να επενδύει πρακτικά όπου θέλει και με όποιους όρους θέλει, αλλά στόχο κυρίως έχει να τσακίσει τους μισθούς, να βάλει στο «γύψο» τα εργατικά συνδικαλιστικά δικαιώματα».
Για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για εκβιασμούς στις λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν τις οφειλές τους, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, επίθεση σε δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ και την παραπέρα πώληση παραγωγικών μονάδων της επιχείρησης.
Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ έκανε αναφορά και στη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας πως «εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ και για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.
Ότι έγινε μια συμφωνία άρον-άρον, μόνο και μόνο για να μπει η γειτονική χώρα, όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια στην ΕΕ. Για να πατήσουν ακόμα μεγαλύτερο πόδι οι ΗΠΑ και η Γερμανία στην περιοχή και στρατιωτικά και οικονομικοπολιτικά, σε βάρος άλλων ανταγωνιστών τους, όπως η Ρωσία. Αλλά και μέσα στην ΕΕ υπάρχουν οι κερδισμένοι και οι ριγμένοι, όπως θεωρεί τον εαυτό της η Γαλλία που έβαλε βέτο για το άνοιγμα των διαδικασιών ένταξης στης Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ.
Οι καπιταλιστές τρώγονται μεταξύ τους σαν τα σκυλιά για τα δικά τους ο καθένας συμφέροντα, ενώνονται μόνο όταν είναι να εξανδραποδίσουν τους λαούς»
Τέλος αναφερόμενος στο προσφυγικό σημείωσε πως «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με μεγαλύτερη καταστολή και περιορισμό δικαιωμάτων, εμείς καλούμε τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς να πολλαπλασιάσουν την αλληλεγγύη τους.
Και για τις συνθήκες ζωής στην Ελλάδα, αλλά και για να γίνει πράξη το όνειρο της συντριπτικής πλειοψηφίας να φτάσουν με ασφάλεια στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Για να κλείσουν όλα τα απαράδεκτα hot spots στα νησιά και τον Εβρο.
Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
Για να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση όλες οι οικογενειακές επανενώσεις. Για να μην υπάρχει κανένας ανήλικος άστεγος και απροστάτευτος ή σε κέντρα-φυλακές.
Για να στελεχωθούν επαρκώς όλες οι υπηρεσίες, οι καταυλισμοί και οι δομές που ασχολούνται με πρόσφυγες, με μόνιμες εργασιακές σχέσεις και καταβολή των δεδουλευμένων τους».

 

- Advertisement -


Ο κ.Κουτσούμπας την Κυριακή εγκαινίασε στο χωριό Καλλιθέα Πρεσπών το νέο Μουσείο που ίδρυσε η ΚΕ του ΚΚΕ, αφιερωμένο στη δράση των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ στην περιοχή Βίτσι – Πρεσπών.

Μοιραστείτε την είδηση