Στη Δυτική Μακεδονία ο Υφυπουργός Παιδείας

2 Min Read

Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος από τα Γρεβενά, πρώτη στάση της διήμερης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Συρίγος ανέφερε πως “φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά για τα πανεπιστήμια, όμως το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδια βελτίωσης, ώστε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη” απαντώντας στην ανησυχία, που εκφράστηκε για την μείωση των τμημάτων στην Περιφέρεια. Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), καθηγητή Περικλή Μήτκα, επισκέφτηκε το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, το οποίο μαζί με τα Τμήματα Μαθηματικών Καστοριάς και Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Κοζάνης, φαίνεται πως “κινδυνεύουν” από την εφαρμογή της βάσης εισαγωγής. “Η αύξηση του αριθμού των φοιτητών σε άλλες σχολές, είναι ανάμεσα στις σκέψεις του Υπουργείου” δήλωσε ο κ. Συρίγος αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα έχει η μείωση των Τμημάτων στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχίζει την επίσκεψή του στην Κοζάνη όπου, μετά τη Νέα Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ, θα επισκεφθεί το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου στα Κοίλα.

Το απόγευμα, στις 16:30 θα επισκεφθεί στην Πτολεμαΐδα τη Σχολή Επιστημών Υγείας και στη συνέχεια θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Καστοριά. Την Παρασκευή, 18 Ιουνίου, ο κ. Συρίγος θα βρεθεί στη Φλώρινα, όπου θα επισκεφθεί, στις 13:30 τη Γεωπονική Σχολή, στις 14:15 τη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, και στις 15:00 τη Σχολή Καλών Τεχνών.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Δέσποινα Αμαραντίδου – ΕΡΤ Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση