Στη Φλώρινα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Λευτέρης Ιωαννίδης

2 Min Read

Μαζί του και ο εκπρόσωπος του «Πράσινοι – Οικολογία» Μιχάλης Πετράκος

Την πόλη της Φλώρινας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΣ Λευτέρης Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βασίλη Γιαννάκη και στη συνέχεια σε συνέντευξη τύπου, μίλησε στους δημοσιογράφους για την Εθνική Πράσινη Συμφωνία, η οποία αποτελεί το «Master Plan» για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

- Advertisement -

Στη συζήτηση με τον Δήμαρχο Φλώρινας κυριάρχησε το ζήτημα της ενεργειακής δημοκρατίας στην πράξη και τις προοπτικές της περιοχής για δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων με έργα συμμετοχικά για αυτοπαραγωγή. Ο κ. Ιωαννίδης έκρουσε καμπανάκι κινδύνου πως οι χρηματοδοτήσεις για τα έργα αυτά θα χαθούν αν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις και κοινωνίες δεν ενεργοποιηθούν σύντομα και κάλεσε τον Δήμαρχο Φλώρινας ως Πρόεδρο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, να κινητοποιήσει τους αυτοδιοικητικούς για να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, αποδέχθηκε την παρότρυνση του Λευτέρη Ιωαννίδη δηλώνοντας πως το επόμενο διάστημα θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση του Ειδικού Λιγνιτικού Τέλους (για το 2023 ο Δήμος Φλώρινας έλαβε περίπου 100.000 ευρώ) και επεσήμανε την έλλειψη τεχνικής βοήθειας που αντιμετωπίζει και ο συγκεκριμένος δήμος για να ωριμάσουν μελέτες.

Τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΟΣΜΟΣ συνόδευσε ο εκπρόσωπος του κόμματος «Πράσινοι – Οικολογία» Μιχάλης Πετράκος, ο οποίος κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου κατέστησε σαφές ότι ο οικολογικός χώρος συσπειρώνεται στην υποψηφιότητα του ΚΟΣΜΟΣ, με πολιτική στήριξη και με υποψηφίους και έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Φλώρινα και την χώρα να ψηφίσει Ευρωπαϊκά και να ψηφίσει πράσινα.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση