Στη Μηχανουργική ΟΕ η ομάδα tyφοοn του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read


Στην τελική σχεδιαστική φάση βρίσκεται η αγωνιστική μοτοσυκλέτα «tyφoon» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό moto-student για δεύτερη φορά.
Η ομάδα στο πλαίσιο των επισκέψεών της σε επιχειρήσεις της περιοχής βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στο εργοστάσιο του Λάζαρου Καπαγιαννίδη «Μηχανουργική ΟΕ» στο Βατερό, για να δει από κοντά πως μπορεί να βοηθηθεί στην κατασκευή της μηχανής.
Σύμφωνα με τον Ευθύμη Παππά, αρχηγό της ομάδας, το πρότζεκτ βρίσκεται στην τελική ευθεία και η ομάδα φιλοδοξεί τον Ιανουάριο του 2018 να περάσει στην κατασκευαστική φάση.
Η επίσκεψη στο εργοστάσιο του Λ. Καπαγιαννίδη έγινε στη βάση της προετοιμασίας, προκειμένου η ομάδα να δει καλά τι χρειάζεται, να ξεκινήσει την κατασκευή και τον προσεχή Μάιο να είναι έτοιμη για δόκιμες του μοντέλου. Στόχος είναι να υπάρχει αρκετός χρόνος το καλοκαίρι για να τεσταριστεί δήλωσε ο Ευθύμης Παππάς.
Σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Δημήτρη Γιαγκόπουλο, η συνεργασία με τη Μηχανουργική ξεκίνησε από την πρώτη ομάδα, ενώ οι επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής γίνονται συνεχώς, για να αναζητηθούν χορηγίες που θα καλύψουν τα μεγάλα έξοδα.
Να σημειωθεί ότι η Μηχανουργική ΟΕ διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα CNC και είναι η μοναδική στην Ελλάδα που διαθέτει λογισμικό που επιτρέπει τον προγραμματισμό και τη σχεδίαση εξαρτημάτων με αξιοπιστία. Στο προσεχές, μάλιστα, διάστημα ξεκινά και σεμινάρια εκμάθησης του συγκεκριμένου λογισμικού.
«Θέλουμε οι φοιτητές να έχουν εικόνα του πρακτικού κομματιού των σπουδών τους. Είμαστε η μοναδική εταιρεία με το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο λογισμικό της Siemens και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που διαθέτουν ανάλογα τμήματα» είπε ο Λάζαρος Καπαγιαννίδης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση