Στη Μνήμη του Καθηγητή μας Γεώργιου Χ. Μάνου

3 Min Read

Με βαθιά θλίψη και σεβασμό εκφράζουμε την οδύνη για την απώλεια του Γεώργιου Μάνου, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ ο οποίος υπηρέτησε την επιστήμη και τη γνώση για μισό αιώνα. Αυτές τις πέντε δεκαετίες ο Καθηγητής Γ. Χ. Μάνος αφοσιώθηκε στην επιστήμη συγγράφοντας πρωτοποριακές  τεχνικές  δημοσιεύσεις διεθνούς κύρους και αναγνωρισιμότητας,  μεταλαμπαδεύοντας τη βαθιά γνώση που κατείχε στην αντισεισμική μηχανική, στα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η απώλεια του Καθηγητή αφήνει ένα μεγάλο κενό στην κοινότητά μας, αλλά οι αναμνήσεις και η προσφορά του θα διαρκέσουν για πάντα.

Ο καθηγητής Γεώργιος Μάνος διακρινόταν για τη βαθιά γνώση του, την ευστροφία και την παθιασμένη δέσμευσή του στην προώθηση της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η προσφορά του στο Τ.Ε.Ε. ήταν πλούσια με συμμετοχή σε πολυάριθμες επιστημονικές επιτροπές και πλούσιο συγγραφικό έργο. Αφήνει μια διαχρονική κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές.

- Advertisement -

Μέσω της δουλειάς του και της έμπνευσής του, ο καθηγητής Γεώργιος Μάνος πρόσφερε σημαντικά στην ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα, στην αντισεισμική μηχανική και στην εκπαίδευση νέων γενιών επαγγελματιών. Η παρουσία του θα μας λείψει βαθιά, αλλά οι αξίες, η ανιδιοτέλεια, η ευαισθησία της κοινωνικής προσφοράς  ο ορθολογικός τρόπος σκέψης και οι ιδέες που μας άφησε θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καθηγητή μας Γεωργίου Χ. Μάνου και στους αγαπημένους του. Η προσφορά του θα μείνει αξέχαστη και θα συνεχίσουμε να την τιμούμε και να την αξιοποιούμε για το κοινό καλό.

Με σεβασμό και εκτίμηση,
Από τα μέλη της ακαδημαϊκής οικογένειάς του

  • Κωνσταντίνος Κατάκαλος, Αναπλ. Καθηγητής, Διευθυντής
  • Γεώργιος Μανώλης, Ομότιμος Καθηγητής       
  • Λάμπρος Κωτούλας, Διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ.  
  • Λάζαρος Μελίδης, Υπ. Διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ.
  • Θωμάς Κουκουφτόπουλος, Ε.Τ.Ε.Π., Α.Π.Θ.  

Μέλη του Εργαστηρίου Πειραματικής Αντοχής Υλικών και Κατασκευών, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Α.Π.Θ.

Το κείμενο εις  Μνήμη του εξαίρετου Κοζανίτη Καθηγητού του Πολυτεχνείου Θεσ/κης  Γιώργου  Μάνου Πολ. Μηχ/κού ,  δημοσιεύθηκε  από  Τεχνικό  Επιμελητήριο  ΤΚΜ στην Θεσσαλονίκη και μας απεστάλη από τον Συνταξιούχο Πολιτικό Μηχανικό Χαρίσιο Βαρδάκα σημειώνοντας:

Ο Γιώργος Μάνος είχε μεγάλη αγάπη για την πατρίδα του Κοζάνη την  οποία επισκεπτόταν τακτικά , είχε  υπευθυνότητα  και  πολύ φιλότιμο . εργάσθηκε  δε αφιλοκερδώς  γιά την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που απασχολούσαν τον τόπο μας , όπως   δομική  ενίσχυση   Ιερών Ναών, Μοναστηριών ,  Πέτρινα Γεφύρια, την Υψηλή γέφυρα των Σερβίων και  πολλά άλλα .

Μοιραστείτε την είδηση