Στη Σκήτη γιορτάστηκε η ημέρα τιμής και μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

1 Min Read

Στη Σκήτη και συγκεκριμένα στο Μνημείο Ποντιακής Μνήμης γιορτάστηκε η ημέρα τιμής και μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου από ποντιακά σωματεία του Δήμου Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης, το Δήμο Κοζάνης και την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκήτης. Ακολούθησε  Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ποντιακής Μνήμης ομιλία από τον Διδάκτορα Κοινωνιολογίας και Επιστημών Συμπεριφοράς Θεόδωρο Κωνσταντινίδη. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις καταθέσεις στεφάνων.

- Advertisement -

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρόντες ήταν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς, o πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ιωάννης Προκόπης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Χαράλαμπος Θεοχάρης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Χριστοφορίδης  και αρκετός κόσμος.

Μοιραστείτε την είδηση