Στη στήριξη και την προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας στοχεύει το ΕΒΕ και η Περιφέρεια

3 Min Read

Ενημερωτική Εσπερίδα για τις εξαγωγές στην Κοζάνη

Ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο «Εξαγωγές στην πράξη» συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Κοζάνης, το απόγευμα της Τετάρτης στο Κοβεντάρειο και αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για τους επαγγελματίες του κλάδου των εξαγωγικών επιχειρήσεων να ενημερωθούν για τις πρακτικές και τις στρατηγικές που οδηγούν σε επιτυχείς εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών. Η εκδήλωση είχε στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

- Advertisement -

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης υπογράμμισε πως στόχος της νέας περιφερειακής αρχής από την πρώτη στιγμή ήταν να δημιουργήσουν το προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να εξάγουν τα προϊόντα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό «brand name» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. «Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν νέες εταιρείες και νέες θέσεις εργασίας έτσι ώστε να αυξηθεί και το ΑΕΠ της περιοχής» τόνισε ο κ. Λυσσαρίδης ο οποίος ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν τέτοιου είδους δράσεις που έχουν στόχο την ενημέρωση των επιχειρηματιών.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, Γιάννης Μητλιάγκας σημείωσε πως στη σημερινή συγκυρία της τοπικής οικονομίας και στη μετάβαση την οποία διανύει η επιχειρηματική δραστηριότητα, η λύση είναι η εξωστρέφεια και οι εξαγωγές. «Για εμάς είναι μονόδρομος, είναι όμως μια επίπονη διαδικασία και μια διαδικασία που απαιτεί γνώση, εκπαίδευση, απόφαση στο εσωτερικό των επιχειρήσεων και μια δέσμευση για αλλαγή στο σύνολο των διαδικασιών που εφαρμόζει κάθε επιχειρηματικός οργανισμός. Θεωρούμε πως είναι μια χρυσή ευκαιρία να τεθούν κάποιες βάσεις, να επικαιροποιηθούν κάποιες γνώσεις και να ληφθούν καινούριες προκειμένου οι επιχειρηματίες μας να ανοίξουν τα φτερά τους γιατί ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της εξωστρέφειας» τόνισε ο κ. Μητλιάγκας. 

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι την κρισιμότητα των καιρών και την ανάγκη που έχει η Δυτική Μακεδονία να αναδείξει ένα πρότυπο διατροφής και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της να βρουν νέους δρόμους. Σε αυτό το εγχείρημα είμαστε εδώ να συμβάλλουμε με τη δική μας γνώση, τρεις άνθρωποι που έχουμε γράψει πάρα πολλά χιλιόμετρα στο κομμάτι των εξαγωγών από διάφορα πόστα και σκοπός και στόχος είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις της περιφέρειας να αντιληφθούν ποιο είναι το παγκόσμιο περιβάλλον, ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνουν ένα προς ένα, τι πρέπει να κατέχουν προκειμένου να δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να δημιουργηθούν καινούρια προϊόντα, να καλυτερεύσουν τα ήδη υπάρχοντα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή που το έχει τόσο πολύ ανάγκη» σημείωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Great exhibitions κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση