Στη Βιβλιοθήκη της Κοζάνης βρέθηκε την Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης – Δήλωσε τη στήριξή του στον Λευτέρη Ιωαννίδη

3 Min Read

Στην Βιβλιοθήκη της Κοζάνης ξεναγήθηκε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, το πρωί της Κυριακής, από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Δημόπουλο και τον Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη.
Ο κ. Θεοδωράκης, τον οποίο συνόδευαν τα τοπικά στελέχη του κόμματος, δήλωσε ενθουσιασμένος απ’ όσα είδε, αλλά και το έργο που έχει γίνει. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα εμείς, ως πολιτικό σύστημα, είναι να απελευθερώσουμε τις διαδικασίες, ώστε άμεσα να μπορέσει ο Δήμος να προσλάβει τους επιστήμονες εκείνους, για να δώσει ζωντάνια στο κτίριο αυτό που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. και ολοκληρώθηκε από το Δήμο Κοζάνης».
Ερωτηθείς για το αν στηρίζει το «Ποτάμι» Λευτέρη Ιωαννίδη, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «δεν αποφασίζουμε στην Αθήνα ποιος είναι ο ικανός δήμαρχος στην Θεσσαλονίκη ή στην Κοζάνη. Όμως, έχουμε πειστεί και από τους ανθρώπους μας εδώ στο Ποτάμι και από τη δράση που παρακολουθούμε ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι σε καλά χέρια. Είμαστε στο πλευρό του Δημάρχου σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Εμείς κοιτάμε αν οι άνθρωποι είναι ικανοί και έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την πόλη τους και όχι την κομματική τους προέλευση».
Σε ότι αφορά στις τελευταίες εξελίξεις στη Βουλή ο επικεφαλής του «Ποταμιού» είπε «ο τελευταίος καυγάς στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη έχει θυμώσει πολύ τους Έλληνες. Τουλάχιστον, αυτό μου λένε εδώ στη Μακεδονία. Εμείς λέμε ο θυμός αυτός να είναι δημιουργικός και όχι τοξικός και να αποφασίσουν οι πολίτες να ενισχύσουν στις ευρωεκλογές μια ενωτική, ευρωπαϊκή, σύγχρονη δύναμη που βασανίζεται και παιδεύεται για μια σύγχρονη Ελλάδα και όχι για το μέλλον των στελεχών της».
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι οι εκλογές είναι μια μεγάλη αφορμή για να πουν οι Έλληνες ότι είναι υπέρ της Αναγέννησης της Ευρώπης, «όπως ξέρετε το «Ποτάμι» κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές με την πλατφόρμα του Εμανουέλ Μακρόν, με την οποία είναι πλέον και ο Γκι Φερχόφσταντ με τους Φιλελεύθερους. Μπορεί να προσφέρει πολλά στους Έλληνες η Ευρώπη αν αναγεννηθεί και αν εφαρμοστούν όλα αυτά που ζητάμε για την αναγέννησή της».

- Advertisement -

Τέλος, σχετικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα και τη στήριξη των πολιτών στο «Ποτάμι» ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «οι έρευνες μαρτυρούν ότι ένας στους 3 μέχρι 35 ετών σκέφτεται θετικά το Ποτάμι. Πιστεύουμε ότι η δημιουργική Ελλάδα, η παραγωγική Ελλάδα, οι άνθρωποι που έχουν κουραστεί από το ψέματα των παλιών και νέων κομμάτων εξουσίας θα τιμήσουν το «Ποτάμι» και θα καταφέρει να φτάσει το στόχο του 5%, για να βγάλουμε δύο ευρωβουλευτές».

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση