Στη Βουλή η υποστελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Στη Βουλή έφτασε το θέμα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, ύστερα από την καταγγελία που έκανε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, η οποία μιλούσε για πολυάριθμα κενά σε κλινικές. Το ΚΚΕ και οι βουλευτές Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας από την Κυβέρνηση να ενημερώσει για το τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων.

Οι δυο βουλευτές μιλούν για «αγωνία, αγανάκτηση, θυμό και κούραση» που νιώθουν οι υγειονομικοί των νοσοκομείων της περιοχής λόγω της έλλειψης προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας. Αναφέρουν πως ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία covid 19, τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε «μιας νόσου και αναδείχθηκαν περισσότερο τα προβλήματα της υποστελέχωσης όλων αυτών των δημόσιων δομών υγείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις λαϊκές οικογένειες».

Για το θέμα είχαν κατατεθεί άλλες τρεις επίκαιρες ερωτήσεις (999/8-11-2021 , 998/8-11-2021,1065/10-11-2021) ωστόσο οι βουλευτές τονίζουν πως λύση μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν αφού όσοι γιατροί συνταξιοδοτήθηκαν δεν έχουν αντικατασταθεί από γιατρούς με νέες προσλήψεις.

«Το αποτέλεσμα είναι το 45% των οργανικών θέσεων (με τα ήδη απαρχαιωμένα οργανογράμματα) στο Νοσοκομείο Κοζάνης να είναι κενές και αντίστοιχα στα υπόλοιπα νοσοκομεία το 27-35%» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κύριοι Στολτίδης και Δελής και ερωτούν τον υπουργό Υγείας τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

– Να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία, με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και στελέχωση  των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ της περιοχής. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις βαθμίδες και

– τα νοσοκομεία να εξοπλιστούν με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση